Γενικά

Λόγω τιμής 2019: Συνέντευξη με τους Δημήτρη Αλεξανδρή, Άλκη Κούρκουλο και Λάμπη Ζαρουτιάδη

Συντάκτης  | 

logoe1988

Μια συνέντευξη είκοσι και δύο χρόνια μετά! Σαν έργο του Αλέξανδρου Δουμά… Η σειρά που είχε προκαλέσει σεισμό τότε στην ελληνική τηλεόραση, επανέρχεται και μάλιστα με την ίδια πλειάδα ηθοποιών που μας είχε συνεπάρει τότε.

Από τους Κώστα Κούλη, Μαίρη Ζαρακοβίτη, ΕΜΑΝΟΝ, Χριστίνα Μάτσια

Εννοείται πως έχουν προστεθεί και αρκετοί ακόμα ηθοποιοί, για τις ανάγκες των γυρισμάτων σήμερα, πλην όμως, εκείνη η ομάδα, η οποία είχε δείξει ότι προτίθεται να κάνει πράματα και θάματα στην τέχνη της, είναι όλη παρούσα. Είχαμε πάει στα γυρίσματα, είχαμε πάρει μία καλή γεύση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Κάποια στιγμή σκεφτήκαμε να το κάνουμε μία συνέντευξη, να μάθουμε και να μεταδώσουμε ό,τι θα λάβει χώρα στα τηλεοπτικά δρώμενα της χώρας μας από τις 23 Σεπτέμβρη και μετά. Ήλθαμε σε επικοινωνία με δύο από τους πρωταγωνιστές της σειράς, που ήταν μάλιστα παρόντες και στο «αρχικό», καθώς και με τον άνθρωπο που το ανακίνησε όλο αυτό, το σκηνοθέτη της σειράς, τότε και τώρα. Ο Δημήτρης Αλεξανδρής, ο Άλκης Κούρκουλος και ο Λάμπης Ζαρουτιάδης ήλθαν παρέα μας και μας μίλησαν για όλα και για ακόμα περισσότερα. Μένουμε υπόχρεοι στο Bock Beer Restaurant, την Αθανασία Καρβουντζή και την υπέροχη ομάδα της για τη φιλοξενία και σας αφήνουμε στα χέρια των τριών κυρίων, οι οποίοι έχουν να μοιραστούν μαζί μας πολλά.

Λόγω τιμής μετά από είκοσι δύο χρόνια. Σε ποιον… Ας το ρωτήσουμε έτσι… Σε ποιον οφείλεται όλο αυτό;
Άλκης Κούρκουλος: Το ότι γυρίστηκε το σήριαλ οφείλεται μόνο στο Λάμπη Ζαρουτιάδη και κανέναν άλλο. Το να ξεκινήσεις μια μέρα και να πεις «Πάμε να το κάνουμε», ακούγεται εύκολο αλλά δεν είναι. Ήταν ένα τρομερά δύσκολο project και το έφερε εις πέρας.

Πώς έγινε αυτό;
Λάμπης Ζαρουτιάδης: Η πρώτη δυσκολία ήταν να πείσω όλους τους συντελεστές.
Άλκης Κούρκουλος: Η επιθυμία υπήρχε. Από την αρχή είπαμε «Πολύ ωραία ιδέα»!
Λάμπης Ζαρουτιάδης: Με τη σύμφωνη γνώμη των παιδιών είχα ένα μεγάλο ατού για να φτιάξω όπως θέλω το project. Είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο γίνεται στη χώρα μας. Η σειρά ανήκει σε εμάς. Δεν ανήκει σε κανένα κανάλι.
Άλκης Κούρκουλος: Το κανάλι νοίκιασε το δεύτερο κύκλο για μια προβολή. Δεν έχει δικαίωμα για κάτι άλλο.
Δημήτρης Αλεξανδρής: Μετά μπορεί να διαπραγματευτεί εκ νέου. Είτε αυτό το κανάλι είτε οποιοσδήποτε άλλος θέλει.

logoc1945

Είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει…
Άλκης Κούρκουλος: Αυτό το κατάφερε ο Λάμπης. Δεν ήταν εύκολο να γίνει, αλλά αφού κανένα κανάλι δεν μπορούσε να δώσει τα χρήματα που απαιτούνταν για μια τέτοια παραγωγή, έπεσε στο τραπέζι αυτή η λύση.
Λάμπης Ζαρουτιάδης: Όντως, ήταν πολύ ακριβό αυτό το project, μεγάλο μέρος της παραγωγής έχει έρθει από χορηγίες και υποστηρικτές που πίστεψαν σε αυτό. Ο ΣΚΑΪ είναι άλλος ένας υποστηρικτής. Δεν είναι λίγα τα χρήματα που έδωσε για τη προβολή. Από ένα σημείο και μετά, αφού είχε γίνει το teaser, μελετήθηκε και στήθηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε τα πράγματα να οδηγηθούν εκεί που έπρεπε να οδηγηθούν. Αυτό είναι επιτυχία για μένα. Ότι έγινε αυτή η παραγωγή με αυτή τη συνθήκη. Αυτό είναι και το αύριο της τηλεόρασης.

Πόσο εύκολος ήταν ο συντονισμός τόσων ατόμων;
Λάμπης Ζαρουτιάδης: Πάρα πολύ δύσκολος…
Άλκης Κούρκουλος: Μα και αυτό είναι μια δουλειά. Οι ηθοποιοί στην Ελλάδα – και δυστυχώς, κατά την άποψή μου – πρέπει να κάνουν πέντε πράγματα ταυτόχρονα.
Δημήτρης Αλεξανδρής: Και άλλες φορές μας είχε ζητηθεί από κανάλια να κάνουμε αυτή τη σειρά και είχαμε μαζευτεί, αλλά δεν είχε προχωρήσει ποτέ. Αυτή τη φορά λοιπόν ήταν πρωτοβουλία του Λάμπη να ξεκινήσει δυναμικά το project και να το ξεκινήσει μόνος του. Από τη στιγμή που συμφωνείς, είναι μια δουλειά και θα πρέπει να βρεις το χρόνο να την κάνεις.

logoc1947
Αυτό που κάνετε εσείς για πρώτη φορά μήπως γίνει έναυσμα για να ξεκινήσουν έτσι και άλλες παραγωγές;
Άλκης Κούρκουλος: Δύσκολο να συμβεί… Όταν ένα κανάλι έχει την παραγωγή, έχει και το μαχαίρι και την πίτα.
Λάμπης Ζαρουτιάδης: Θέλω να πιστεύω ότι αυτός είναι ο δρόμος για όλους τους δημιουργούς. Να κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς εκπτώσεις.
Δημήτρης Αλεξανδρής: Εδώ το κανάλι δεν διαπραγματεύτηκε μια καινούργια ιδέα. Το δυνατό χαρτί για εμάς ήταν ότι από τη στιγμή που έγινε το teaser, δημιουργήθηκε αίσθηση στον κόσμο. Μας έδωσε τη δύναμη το feedback να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία.
Άλκης Κούρκουλος: Μην ξεχνάτε ότι εμείς είχαμε χορηγούς. Το κανάλι θα πρέπει να πιστέψει σε όποιο επόμενο brand.

Ο σκοπός του teaser;
Λάμπης Ζαρουτιάδης: Έψαχνα να βρω, τους μήνες που χτυπούσα πόρτες για χορηγία, μια σωστή παρουσίαση. Ο εμπορικός διευθυντής μου έλεγε συνεχώς να κάνω ένα teaser. Είναι αλλιώς να προσεγγίζεις εταιρείες για χορηγία με λόγια και αλλιώς να έχεις κάτι στα χέρια σου. Βγήκε στοχευμένα και προκάλεσε αίσθηση. Μετά από αυτό άνοιξαν όλες οι πόρτες. Μου πήρε χρόνο μόνο ως προς τη σύλληψη της ιδέας. Μετά όλα ήταν εύκολα.

logoc1948
Υπάρχει πλάνο μετά τα δώδεκα επεισόδια;
Λάμπης Ζαρουτιάδης: Ακόμα δεν ξέρω να σου πω.
Άλκης Κούρκουλος: Κάτσε να δούμε αν θα αρέσουν τα επεισόδια… (γέλια)

Οι χαρακτήρες σας; Η Μιρέλλα Παπαοικονόμου έπιασε έναν έναν χαρακτήρα και τον εξέλιξε;
Άλκης Κούρκουλος: Είναι όλοι με πρεσβυωπία. (πολλά γέλια)
Δημήτρης Αλεξανδρής: Αυτό δεν το ξέρουμε. Ο Λάμπης και η Μιρέλλα είναι υπεύθυνοι για να σας απαντήσουν.
Άλκης Κούρκουλος: Είμαι πολύ χαρούμενος που και σε αυτό τον κύκλο έχω τις περισσότερες σκηνές με το Δημήτρη.
Λάμπης Ζαρουτιάδης: Εγώ συμμετείχα μέχρι ενός σημείου. Η Μιρέλλα ευθύνεται για αυτό. Προσπαθήσαμε να «βρούμε» τον κάθε χαρακτήρα είκοσι χρόνια μετά. Δεν ξέρω αν πετύχαμε ή αποτύχαμε σε αυτή τη σκέψη. Θα φανεί.
Άλκης Κούρκουλος: Το δίκοπο μαχαίρι είναι ότι ο κόσμος έχει πολύ μεγάλη προσδοκία για αυτό τον κύκλο.

logoe1989

Αυτό δεν είναι επιπλέον κίνητρο για εσάς;
Δημήτρης Αλεξανδρής: Η προσδοκία του κόσμου και η μεγάλη αγάπη μας έδωσε την ευκαιρία να γίνει όλο αυτό με τις καλύτερες συνθήκες. Κάθε επεισόδιο γυρίζεται σε χρόνους προ κρίσεως. Τα επεισόδια τώρα γυρίζονται μέσα σε δύο-τρεις μέρες. Εμείς κάναμε επτά μέρες ανά επεισόδιο. Δημιουργεί και ένα πολύ μεγάλο άγχος, γιατί ο καθένας έχει φανταστεί διαφορετικά πράγματα. Έχει μια δική του ιστορία για την εξέλιξη των χαρακτήρων. Ο κόσμος έχει συνδυάσει αυτή τη σειρά, αυτή την παρέα και είχε ονειρευτεί κάποια πράγματα. Έχουμε τρομερή αγωνία και προσμονή να δούμε πώς θα περάσει στον κόσμο. Τώρα που η τηλεόραση είναι τελείως διαφορετική από τότε. Ο κόσμος έχει δει πολύ τηλεόραση, είναι υποψιασμένος.
Άλκης Κούρκουλος: Εγώ περιέργεια έχω, όχι αγωνία.

logoe1991
Όλα αυτά τα χρόνια εξελίσσεστε σαν ηθοποιοί. Έχετε κάνει πάρα πολλά πράγματα. Πώς έγινε η προσέγγιση των ρόλων είκοσι χρόνια μετά;
Άλκης Κούρκουλος: Φέτος κλείνω τριάντα χρόνια στη σκηνή. Ελπίζω πως είμαι διαφορετικός από τότε και έχω εξελιχθεί. (γελάει) Είμαστε άνθρωποι που σε κάποιο βαθμό αλλάζουμε. Δεν είμαστε πια εικοσάρηδες αλλά σαραντάρηδες και πενηντάρηδες. Έχουμε ένα backround, δεν σταματήσαμε να δουλεύουμε. Πλέον έχει να κάνεις με ώριμους επαγγελματίες που έχουν άποψη.
Δημήτρης Αλεξανδρής: Όταν βρίσκεσαι με ένα team ανθρώπων που έχουν ώριμη άποψη και επιχειρήματα για κάποια ιδέα και πώς μπορεί να υλοποιηθεί, αυτό είναι το πιο εποικοδομητικό κομμάτι σε μια δουλειά. Οι πρόβες επίσης είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι για να βγει μια δουλειά. Ο καθένας φέρνει την εμπειρία του και γίνεται μια κουβέντα που μας βοηθά όλους.
Λάμπης Ζαρουτιάδης: Είναι η χαρά του σκηνοθέτη να έχει ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν να τελειοποιήσει αυτό που έχει φανταστεί. Σε πάνε παρακάτω. Είναι κινητήρια δύναμη.

logoe1992
Η κουβέντα σταματούσε κατά διαστήματα. Κάποια στιγμή ο Άλκης Κούρκουλος κοίταξε από το παράθυρο. «Ρε παιδιά, ο Καλημέρης»! Στο δρόμο απέναντι περπατούσε ο Τζώννυ Καλημέρης, ο οποίος ήταν τότε στο κανάλι, υπεύθυνος για το «Λόγω τιμής», όταν προβαλλόταν ο πρώτος κύκλος της σειράς. Του φώναξαν, κοντοστάθηκε, χαμογέλασε, έκανε μία έτσι και μπήκε στο μαγαζί. Κουβέντιασε με τους τρεις της σειράς, μίλησε και με μας για λίγο. Οι φωτογράφοι μας απαθανάτισαν και η κουβέντα συνεχίστηκε. Στο τελείωμα, μετά τις χειραψίες και τις εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις, έπρεπε να πούμε αντίο. Ο Κούρκουλος έπρεπε να πάει στην πρόβα του…

logo1932s
Ο Αλεξανδρής με το Ζαρουτιάδης έμειναν λίγο ακόμα μαζί μας. Όταν ξεπροβοδίσαμε και εκείνους πια, κοιταχτήκαμε για λίγο μεταξύ μας. Ό,τι είχαμε σκεφτεί, συζητήσει και στήσει για ένα μήνα σχεδόν, με συνεχή τηλεφωνήματα και προσπάθεια χωρίς σταματημό, είχε πάει κατ’ ευχήν και ακόμα καλύτερα. Ξεφυσήξαμε, χαζέψαμε για λίγο από το παράθυρο, θαυμάσαμε για μια ακόμα φορά το υπέροχο μαγαζί που μας φιλοξένησε και ανασκουμπωθήκαμε. Έπρεπε πλέον να το μοντάρουμε όλο αυτό. Αυτό ακριβώς που διαβάσατε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα ξαναδιαβάσετε. Όσο για τα υπόλοιπα… Από την οθόνη πια.
Ραντεβού στις 23 Σεπτέμβρη, από τη συχνότητα του ΣΚΑΊ. Λόγω Τιμής, σας λέμε!
logoc1946bw

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *