Ζυμαρικά & Ζύμες
Ζυμαρικά με κοτόπουλο με σάλτσα ούζου και φέτας
Ό,τι πιο καλοκαιρινό για τη κουζίνα μας, προτείνει ο κ. Ηλίας Σταφυλάς, EXLUSIVE CHEF «Le Monde Groupe»:
Ζυμαρικά με κοτόπουλο με σάλτσα ούζου και φέτας
Υλικά
• 300 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
• 1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο
• 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 1 κούπα τσαγιού φινόκιο
• 1 ποτήρι γάλα
• 1 κουτ. σούπας αλεύρι
• 150 γρ φέτα
• λίγο ελαιόλαδο
• 2 κουτ. σούπας μαϊντανό
• αλάτι- πιπέρι
• 30 γρ. βούτυρο
• 500 γρ. ζυμαρικά (της αρεσκείας μας)
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κόβουμε το κοτόπουλο σε φιλετάκια, το βάζουμε στο τηγάνι με λίγο νερό και το σφηνάκι του ούζου, ανακατεύουμε και όταν πιει τα υγρά του, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το φινόκιο. Αφήνουμε το μίγμα να δέσει. Σε άλλο τηγάνι ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι και δένουμε το μίγμα. Αφού δέσει προσθέτουμε τη φέτα. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά και προς το τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και το μαϊντανό. Περιχύνουμε με τη σάλτσα το κοτόπουλο και τα ζυμαρικά. Σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού.