Ταξίδια & Τουρισμός

Απόδραση στη Κέρκυρα

Συντάκτης  | 

kerkyra kentriki

Έχει πάρει το τίτλο της αρχόντισσας του Ιουνίου και όχι άδικά. Αδιαμφισβήτητα τα κτήρια, η αρχιτεκτονική της, ακόμη και οι άνθρωποι αντανακλούν μια αύρα αρχοντιάς. Φτάνοντας στο νησί από το καράβι ακόμα, το βλέμμα σας θα συναντήσει τα δύο φρούρια, το παλαιό που καταλαμβάνει όλο το νησάκι στο ανατολικό άκρο της πόλης και το νέο που υψώνεται επιβλητικά στα αριστερά σας όταν μπαίνετε στο λιμάνι με το πλοίο.

Η πόλη της Κέρκυρας
Αφού τακτοποιηθείτε στο ξενοδοχείο σας, ξεκινήστε αμέσως την εξερεύνηση του νησιού, επισκευτητε τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, ένα από τα σημαντικότερα μεταβυζαντινά μνημεία της πόλης της Κέρκυρας, που αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες της πόλης και του νησιού. Φτάνεται εύκολα, καθώς περιδιαβαίνοντας την Παλιά Πόλη και την οδό Νικηφόρου Θεοτόκη.
Κάντε μία βόλτα στη Σπιανάδα τη μεγαλύτερη πλατεία της Ελλάδας και στη υπέροχη παλία πόλη, καταλήγοντας στο μαγικό λιστόν για να απολαύσετε το καφεδάκι σας, σε ένα από τα παραδοσιακά καφέ και εστιατόρια, στεγασμένα στις μεγάλες τοξοτές στοές με τις υπέροχες καμάρες, ή βόλτες όπως τις λένε οι Κερκυραίοι.
Βγαίνοντας λίγο έξω από τη πόλη, θα συναντήσετε το κοσμοπολίτικο Κανόνι, με μοναδική θέα στο νησάκι της Βλαχέρνας και στο Ποντικονήσι.

Μουσείο  Ι. Καποδίστρια.
Πως θα μπορούσε να μην υπάρχει ένα μουσείο αφιερωμένο σ’ ένα γνήσιο τέκνο της κερκυραϊκής γης; Το Μουσείο Ι. Καποδίστρια αφιερωμένο στο πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας, λειτουργεί από το 1981 και ως Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών, στεγάζεται στην εξοχική κατοικία, που ανήκει στην οικογενειακή περιουσία των Καποδίστρια από την εποχή, που ζούσε ο Ιωάννης Καποδίστριας, στο χωριό Ευρωπούλοι.  

Μον Ρεπό
Στην Παλαιόπολη, 3 χλμ από την πόλη, εκεί όπου «αναπαύονται» τα ίχνη της αρχαίας πόλης της Κέρκυρας (8ος αι. π.Χ.) βρίσκεται το καταπράσινο κτήμα του Μον Ρεπό, το οποίο απλώνεται σε 258 στρέμματα πυκνής βλάστησης και πανέμορφων κήπων, τους οποίους στολίζουν διάσπαρτα θραύσματα της αρχαίας μνήμης. Το 1864, μετά την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, ο δήμος Κέρκυρας παραχώρησε το παλάτι και τους κήπους στη δυναστεία του Γεωργίου του Α’ προκειμένου να το χρησιμοποιούν ως θερινή κατοικία. Ο βασιλιάς Γεώργιος Α’ ήταν εξάλλου εκείνος που του έδωσε τόσο παραστατικά το όνομα Mon Repos (= Ανάπαυση Μου).

Αχίλλειο
9 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Κέρκυρας, φτάνετε στο Αχίλλειο, ένα από τα πιο γνωστά και σημαντικά αξιοθέατα στην Κέρκυρα. Χτίστηκε το 19o αιώνα κατά παραγγελία της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας, γνωστή ως Σίσσυ. Θαυμάστε τις υπέροχες τοιχογραφίες και τα αγάλματα αρχαϊκού τύπου, το πιο γνωστό είναι ο Θνήσκων Αχιλλέας του Herter που παρουσιάζει τον Αχιλλέα να σφαδάζει και να προσπαθεί να αφαιρέσει το βέλος μετά το χτύπημα που δέχτηκε στη φτέρνα.

Παραλίες
Εάν είστε λάτρης της κολύμβησης, οι παραλίες της θα σας μαγέψουν. Το φυσικό περιβάλλον του νησιού είναι θεαματικό και οι παραλίες δεν εξαπατούν τις προσδοκίες, κάθε μία διαφορετική δίνοντας σου την αίσθηση ότι κάθε φορά βρίσκεσαι σε άλλο νησί. Οι περισσότερες είναι οργανωμένες και κατάλληλα εξοπλισμένες για τουρίστες και ταυτόχρονα υπάρχουν μικροί όρμοι όπου μπορείτε να βρείτε απόλυτη ησυχία ακόμα και τον Αύγουστο.

Πηγή: kerkyrainfo.gr
Editor: Παπαθανασίου Κ.  

kerkyra1
Αχίλλειο- Οι 7 μούσες

kerkyra2Αχίλλειο- Ο Αχιλλέας Θνήσκων

kerkyra3
Λιστόν
kerkyra4
Παλιά Πόλη
kerkyra5Σιδάρι: Canal D’amour
kerkyra6Το παλαιό φρούριο: θέα από το καράβι
kerkyra kentrikiΤο ποντικονήσι και η Παναγία Βλαχέρνα: θέα απ΄το κανόνι

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *