Men's world

Πού βαδίζει ο Ελληνικός αθλητισμός;

Συντάκτης  | 

Ελληνικός αθλητισμόςΜε αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι εντονότερη από ποτέ η αγωνία των Ελλήνων φιλάθλων για την κατεύθυνση που έχει πάρει ο αθλητισμός στη χώρα μας. Και για να μην παρεξηγηθούμε, δεν λογίζεται μόνο το ποδόσφαιρο (ή και η καλαθοσφαίριση) ως αθλητισμός στη χώρα μας αλλά το σύνολο των… ερασιτεχνικών και επαγγελματικών σωματείων και αθλητών.

Τα προβλήματα

Οι παθογένειες στον χώρο του Ελληνικού αθλητισμού φυσικά και δεν γεννήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο προϋπήρχαν αλλά και συνεχώς αυξάνονται κυρίως λόγω της αδυναμίας εντοπισμού και αντιμετώπισής τους από όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτόν.

Τα προβλήματα που διαχρονικά ταλανίζουν τον χώρο είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης στους νέους αθλητές, η διείσδυση επιχειρηματικών, οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, η εκτεταμένη προτίμηση σε ξένους και όχι εγχώριους αθλητές, ο φανατισμός, το έλλειμμα παιδείας και ευ αγωνίζεσθε. Πολλοί φίλαθλοι απομακρύνονται από τον χώρο και λόγω της καχυποψίας που υπάρχει όσον αφορά τα οικονομικά κίνητρα πίσω από κάθε αποτέλεσμα, γεγονός που οφείλεται και στην επέκταση του αθλητικού στοιχήματος (Stoiximan Ειδικός κωδικός εγγραφής 2018) σε όλες τις μορφές του αθλητισμού.

Ένα μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε τα τελευταία έτη με την έλευση της οικονομικής κρίσης είναι η αδυναμία εύρεσης πόρων για τη σωστή λειτουργία των ερασιτεχνικών και επαγγελματικών σωματείων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του αριθμού των αγωνιζόμενων αθλητών και των προπονητών τους, τη μη κάλυψη στοιχειωδών αθλητικών αναγκών, την έλλειψη κατασκευής νέων εγκαταστάσεων και την κακή συντήρηση των υπαρχόντων. Όλα αυτά οδηγούν φυσικά στη μείωση των επιδόσεων, ατομικών και ομαδικών, και την έλλειψη ανταγωνιστικότητας σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

Οι λύσεις και ο ρόλος της πολιτείας

Πολλοί από τους φιλάθλους θεωρούν την απουσία της πολιτείας στα θέματα του αθλητισμού ως έναν από τους κυριότερους λόγους που οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση αλλά συνάμα την αναγνωρίζουν και ως έναν παράγοντα που αν δραστηριοποιηθεί, ακόμη και τώρα, μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις.

Η σύνδεση των σχολείων με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό μέσω των σωματείων, η αύξηση των ωρών της γυμναστικής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, η υποχρεωτική, η μείωση του αριθμού των ξένων αθλητών στις επαγγελματικές κατηγορίες και η υποχρεωτική χρήση νέων ηλικιακά αθλητών σε κάθε κατηγορία είναι μερικές από αυτές.

Ζητούμενο βέβαια είναι εκτός της πολιτικής βούλησης να υπάρξει και ατομικά σε κάθε φίλαθλο και παράγοντα η αναγνώριση των προβλημάτων και η διάθεση για αλλαγή στη νοοτροπία που μας κρατάει πίσω τις τελευταίες δεκαετίες. Συν Αθηνά λοιπόν και χείρα κίνει, για όλους μας ώστε να αφήσουμε πίσω το τέλμα που έχουμε περιέλθει και να προετοιμάσουμε ένα μέλλον που θα μας κάνει περήφανους με νέες ένδοξες στιγμές για τον Ελληνικό αθλητισμό.

Κάντε μας like στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, ποικιλία απόψεων, αγάπη για το design, λάτρεις του lifestyle και πολύ όρεξη για δουλειά. • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.