Κατοικίδια & Ζώα

Ποιο ζωάκι μας ταιριάζει;

Συντάκτης  | 

Κατοικίδια ζώαΣε πολλούς από εμάς, μας έχει περάσει η ιδέα να αγοράσουμε ένα ζωάκι για να μας κρατάει συντροφιά και να γεμίζει δημιουργικά τις άδειες ώρες μας. Όμως ποιο ζωάκι ταιριάζει στον τρόπο ζωής μας, ποιο θα είναι ευτυχισμένο με τον χρόνο, τον χώρο και τη φροντίδα που πραγματικά μπορούμε να του διαθέσουμε ώστε αυτή η συμβίωση να είναι επιτυχημένη;

 

Σκύλος
Η τεχνητή επιλογή του ανθρώπου, εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια που έχει εξημερώσει τον σκύλο, έχει οδηγήσει στη δημιουργία εκατοντάδων φυλών, κάθε μία με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Έτσι μπορείτε να διαλέξετε από ένα Siberian Ηusky με μεγάλες ανάγκες για άσκηση μέχρι ένα Chihuahua, με μηδενικές σχεδόν ανάγκες για βόλτα, το οποίο θα μπορούσε να βολευτεί ακόμη και σε μια γκαρσονιέρα. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένας σκύλος έχει ανάγκη από καθημερινή ενασχόληση μαζί του, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να του αφιερώνουμε τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα ενασχόλησης μαζί του, αναλόγως τη φυλή και το περιβάλλον όπου ζει.

Γάτα
Κατάλληλη συντροφιά για όσους μπορούν να εκτιμήσουν την ελευθερία και την ανεξαρτησία της, μια γάτα ανταμείβει το αφεντικό της με το γουργούρισμά της και τα χάδια της, δεν σταματά να καταπλήσσει τους πάντες με την ευστροφία και την ταχύτητα των αντιδράσεών της, ενώ μας υπενθυμίζει συνεχώς ότι είναι ένα μεγάλο αιλουροειδές σε… συσκευασία διαμερίσματος. Ιδανικό για κάθε σπίτι, μεγάλο ή μικρό, με αυλή ή όχι, καθώς και για ανθρώπους με βαρύ πρόγραμμα, καθώς δεν έχει πρόβλημα να περνά αρκετές ώρες στο σπίτι μόνη της.

Πουλιά
Από τα εκατοντάδες είδη πουλιών που διατίθενται ως κατοικίδια, υπάρχουν πολλά είδη τα οποία είναι κατάλληλα ακόμα και για τους πιο αρχάριους, δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις για διατροφή, στέγαση και ασχολία. Μερικά τέτοια είδη είναι τα γνωστά σε όλους μας καναρίνια, μικρά κυματοειδή παπαγαλάκια, ορισμένα είδη παραδείσιων πουλιών όπως τα ζεμπράκια, πιγκουινάκια κλπ. Υπάρχουν και πουλιά που έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις όπως αρκετοί μεγάλοι παπαγάλοι, και άλλα τροπικά καλλωπιστικά είδη. Αν σκοπεύετε να αποκτήσετε ένα τέτοιο ζωάκι, καλύτερα να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες από ένα pet shop.

Ερπετά
Αν εξαιρέσουμε τα ιγκουάνα, τα οποία δένονται πολύ με τον άνθρωπο και χρίζουν πιο ιδιαίτερης και τακτικής περιποίησης, τα περισσότερα από αυτά τα ζώα και κυρίως οι χελώνες και τα φίδια, είναι αρκετά ως πολύ εύκολα κατοικίδια. Αρκεί ένα καλά διαμορφωμένο κλουβί, σταθερές συνθήκες και από εκεί και πέρα μπορούμε ακόμη και να τα αφήσουμε για αρκετές μέρες μόνα τους, χωρίς να έχουν κανένα πρόβλημα. Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όταν έχουμε στην κατοχή μας ένα τέτοιο ζώο είναι ότι δεν είναι σκυλάκι ή καναρίνι. Θα πρέπει λοιπόν να του παρέχουμε εκείνες τις συνθήκες, ώστε να ζει το ίδιο ευτυχισμένο όπως θα ζούσε και στη φύση.

Ενυδρεία – ψάρια
Το μοναδικό είδος κατοικίδιου που ταιριάζει σε όλους τους χώρους και σχεδόν σε όλους τους ανθρώπους, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να είναι τόσο μοναδικό. Ίσως οι μοναδικοί άνθρωποι που δεν θα μπορούσαν να έχουν ένα ενυδρείο σπίτι τους, είναι αυτοί που μένουν μόνοι τους και λείπουν σε τακτά χρονικά διαστήματα και για αρκετές ημέρες από αυτό. Το ενυδρείο είναι ένα από τα συναρπαστικότερα, όμορφα, καθαρά ζώα συντροφιάς τα οποία θα μπορούσαμε να έχουμε στο σπίτι μας. Θα μας ομορφύνει έναν χώρο του σπιτιού μας, και θα μας προσφέρει ατελείωτες ώρες χαλάρωσης όταν βρισκόμαστε σ’ αυτόν. Και το σημαντικότερο; Εμείς επιλέγουμε τον χώρο που θα καταλαμβάνει, το κόστος του, και τις ώρες που θα χρειάζεται να ασχοληθούμε μαζί του. Υπάρχουν ατελείωτα σχήματα, χρώματα, σχέδια ενυδρείων που κυκλοφορούν στο εμπόριο, καθώς και εκατομμύρια βιότοποι στον πλανήτη μας, τους οποίους μπορούμε να αναπαραστήσουμε με κάθε λεπτομέρεια σ’ αυτά.

Editor: Κωνσταντίνα Κ.

 

 

 

Κάντε μας like στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *