Συνταγές

Πένες φούρνου με τυριά και μπέικον

Συντάκτης  | 

Πένες φούρνου με τυριά και μπέικονΥπέροχες πένες φούρνου με τυριά και μπέικον από τον Άκη Πετρετζίκη! Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας…

Υλικά:
● 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
● 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
● 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
● 10 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα ● 7 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
● 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
● 100 ml κόκκινο κρασί
● 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
● ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
● 200 ml νερό
● 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
● 500 γρ. πένες, βρασμένες
● 2 κλωνάρια βασιλικό, μόνο τα φύλλα
● 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
● 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στον αέρα.

Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει τραγανό και να καραμελώσουν τα κρεμμύδια, περίπου 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια (μπορούμε ή να τα πιέσουμε με τα δάχτυλά μας την ώρα που τα προσθέτουμε ή να τα σπάσουμε με μία κουτάλα για να βγάλουν τα ζουμιά τους).

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό, τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.

Βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η περισσότερη υγρασία.

Έπειτα, προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα μας τις πένες μας και φύλλα βασιλικού.

Ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε μια στρώση με τις μισές πένες και πασπαλίζουμε, από πάνω, με το μισό από το κάθε τυρί μας. Επαναλαμβάνουμε ακόμη μια φορά.

Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το τυρί και να πάρει χρώμα.

Αν θέλουμε σερβίρουμε και με επιπλέον βασιλικό.

Πηγή: Akispetretzikis.com

 

 

 

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *