Συνταγές

Πάβλοβα με φράουλες

Συντάκτης  | 

Πάβλοβα με φράουλεςΤην άνοιξη και το καλοκαίρι οι φράουλες είναι από τα πιο δημοφιλή, δροσιστικά και υγιεινά φρούτα. Βρήκαμε λοιπόν στο eimaimama.gr μια πανεύκολη συνταγή για πάβλοβα με φράουλες και σας την προτείνουμε για το καλοκαίρι που μας έρχεται!!!

Αέρινη all time classic πάβλοβα που θα λατρέψετε με την υπέροχη τραγανή υφή της να σκάει σαν πυροτέχνημα στο στόμα. Θεωρείται και είναι το πιο κομψό γλυκό στον κόσμο.

Υλικά:
Για τη μαρέγκα:
5 ασπράδια αυγών μεσαίου μεγέθους
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες σκόνη

Για τη γέμιση:
3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Για το γαρνίρισμα:
1 φλιτζάνι φρέσκες φράουλες
2 κουταλιές της σούπας φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση:
Φτιάχνετε τη μαρέγκα. Χτυπάτε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα τα ασπράδια για 4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε σιγά-σιγά τη ζάχαρη -κρυσταλλική και άχνη, τις βανίλιες και το κορν φλάουρ και συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά μέχρι να σφίξει η μαρέγκα. Τοποθετείτε τη μαρέγκα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με ίσια μύτη. Σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και σχηματίζετε με το κορνέ δύο δίσκους διαμέτρου 20 εκ. Ψήνετε τους δίσκους μαρέγκας σε προθερμασμένο φούρνο, στην προτελευταία σχάρα, στους 150 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά. Στη συνέχεια τους βγάζετε από το φούρνο, τους μεταφέρετε με προσοχή σε μια σχάρα και τους αφήνετε να κρυώσουν τελείως.

Φτιάχνετε τη γέμιση. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάτε για 5 λεπτά, με το σύρμα μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί.

Πλένετε, καθαρίζετε, και κόβετε στα τέσσερα τις φράουλες. Σε μια πιατέλα σερβιρίσματος τοποθετείτε ένα δίσκο μαρέγκας και απλώνετε από πάνω με σπάτουλα σιλικόνης τη μισή ποσότητα της σαντιγί. Τοποθετείτε απαλά από πάνω το δεύτερο δίσκο μαρέγκας και απλώνετε την υπόλοιπη σαντιγί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Αραδιάζετε στην επιφάνεια της πάβλοβας τις φράουλες και πασπαλίζετε με το βασιλικό και σερβίρετε.

Tip:
Μη συναρμολογήσετε την πάβλοβα παρά μόνο όταν είναι να τη σερβίρετε γιατί θα μαλακώσει η μαρέγκα και θα «πέσει» η σαντιγί.

 

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *