Συνταγές

Ομελέτα Burger

Συντάκτης  | 

Ομελέτα burgerΣήμερα θα σας κάνουμε να νιώσετε για λίγο πως είναι να τρως ένα fast food υγιεινό, νόστιμο και προπάντων φτιαγμένο από τα χεράκια σας. Το fast food δεν είναι απαραίτητά κακό, αρκεί να είναι φτιαγμένο με σωστά υλικά και ισσοροπημένες γεύσεις…

 Εμείς σήμερα πήραμε μια ομελέτα, την βάλαμε σε ένα μπέργκερ και φτιάξαμε το πιο εύκολο burger που μπορούσες να φανταστείς. Πάμε να ξεκινήσουμε.

 

Υλικά για ψωμάκια:
• 250γρ αλεύρι για κάθε χρήση ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
• 250γρ αλεύρι ολικής άλεσης ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
• 1 κουταλιά ξερή μαγιά
• 1 κουταλάκι αλάτι Ιμαλάϊων Saltic
• 250 ml χλιαρό νερό
• 1 κουταλιά ζάχαρη
• 4 κουταλιές ελαιόλαδο Ariston

Ομελέτα υλικά:
• 3 αυγά
•1 σφηνάκι γάλα
• αλάτι Ιμαλάϊων Saltic
• άσπρο πιπέρι
• λίγο τριμμένο τυρί
• 4 φέτες μπέικον
• Σαλάτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Βάζεις τη μαγιά με λίγο νερό και λίγο αλεύρι και ανακατεύεις. Βάζεις και το υπόλοιπο αλεύρι και σε μία τρυπούλα στη μέση βάζεις το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια το προσθέτεις το υπόλοιπο νερό και ζυμώνεις. Το αφήνεις να φουσκώσει και να ξεκουραστεί με μία πετσέτα από πάνω. Αφού φουσκώσει το ξαναζυμώνεις λίγο και τα πλάθεις. Τα ξαναφήνεις περίπου 15 λεπτά και τα βάζεις για 30 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ψήνεις το μπέικον για περίπου 10 λεπτά. Χτυπάς τα αυγά και ρίχνεις λίγο γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι. Βάζεις λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και ρίχνεις την ομελέτα. Τρίβεις και το τυρί μέσα.
Βάζεις τη σος και τη σαλάτα μέσα στο ψωμί. Φέτα, ντομάτα και κρεμμύδι. Κόβεις τη μισή ομελέτα και τη βάζεις κι αυτή και από πάνω προσθέτεις το μπέικον και το κλείνεις με το ψωμάκι που έχεις ρίξει και σ’ αυτό λίγη σος.

Δείτε στο βίντεο όλη την εκτέλεση της συνταγής:



Editor: Ευτυχής Μπλέτσας

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *