Συνταγές
Πασχαλινά κουλουράκια με άρωμα πορτοκαλιού
Όλοι λατρεύουμε τα κλασικά πασχαλιάτικα κουλούρια. Δοκιμάστε μια παραλλαγή της συνταγής με έντονη τη γεύση του πορτοκαλιού.
Υλικά:
• Μαργαρίνη ζαχαροπλαστικής – 800 γρ.
• Βούτυρο 4/4 – 200 γρ.
• Ζάχαρη – 500 γρ • Αλεύρι ζαχαροπλαστικής – 2000 γρ.
• Αυγά – 300 γρ.
• Γάλα 3.5% λιπαρά – 250 γρ.
• Apito πορτοκάλι – 60 γρ.
• Μπέικιν πάουντερ – 25 γρ.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τη μαργαρίνη, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα αυγά και στη συνέχεια το γάλα. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικινπάουντερ και ζυμώνουμε ελαφρώς με το μπράτσο. Τέλος, δίνουμε το σχήμα της αρεσκείας μας, και ψήνουμε στους 180οC για 15-20 λεπτά.