Συνταγές
Φέτα τυλιχτή με μέλι και σουσάμι.
Το μέλι είναι η νούμερο 1 γλυκαντική ουσία που εκτός από απίστευτη γεύση μπορεί να μας προσφέρει πάνω από 300 διαφορετικά στοιχεία που βοηθούν τον οργανισμό μας. Εκτός απ’ το κλασικό πρωινό και τη ζαχαροπλαστική μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στη… μαγειρική, δοκιμάστε αλμυρά τυροπιτάκια σιροπιασμένα με μέλι και αφήστε την αντίθεση των γεύσεων να σας συναρπάσει.
Τι χρειαζόμαστε:
• 4 κομμάτια φέτα 6Χ6Χ1 εκ. περίπου
• 4 φύλλα κρούστας
• λάδι για τηγάνισμα
• 2 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
• 4 κ.σ. μέλι
• 1 κ.σ. ξύδι
Εκτέλεση:
– Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση.
– Βάζετε από 2 μισά φύλλα το ένα πάνω στο άλλο.
– Στο κέντρο τους τοποθετείτε τη φέτα.
– Διπλώνετε σα φάκελο και το αφήνετε να περιμένει.
– Σε μικρό μπρίκι ρίχνετε το μέλι, το ξύδι και μια κ.σ. νερό, τα βράζετε και τα
ανακατεύετε.
– Ζεσταίνετε καλά το λάδι και τηγανίζετε τα φακελάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
– Τα βγάζετε, τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια στα πιάτα.
– Περιχύνετε με 1½ κ.σ. σάλτσα το καθένα και πασπαλίζετε με το σουσάμι.
Tips
Για πιο υγιεινό και εύκολο αποτέλεσμα, αντί να τηγανίσετε τα πακετάκια, βάλτε τα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήστε τα στο φούρνο, αφού τα αλείψετε με λαδάκι.