Συνταγές
Αφράτοι ρεβιθοκεφτέδες
Η νηστεία έχει ξεκινήσει και δεν αγχωνόμαστε για το τι θα φάμε, αφού η ελληνική κουζίνα είναι πλούσια σε νηστίσιμα υλικά με τα οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε γευστικότατα πιάτα. Με τους ρεβιθοκεφτέδες μπορείτε ακόμα να ξεγελάσετε τα παιδιά σας αν δεν τρώνε όσπρια. Δείτε τη συνταγή:
Υλικά
• 1 – 1½ φλιτζάνι τσαγιού ρεβίθια
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
• 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό
• 1 κουταλιά σούπας δυόσμο
• ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• Αλάτι και πιπέρι όσο θέλετε
Εκτέλεση
Βάζετε απ΄ το βράδυ τα ρεβίθια να μουλιάσουν και την επομένη τα βράζετε, χωρίς όμως να λιώσουν τελείως. Αν έχετε χύτρα παρακάμψτε το βραδινό μούλιασμα.
Τα σουρώνετε, αφαιρείτε τη φλούδα και τα περνάτε στο multi ή για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα στο χειροκίνητο μύλο (δεν χάνονται τα αρώματα του). Τα ανακατεύεται με τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνετε καλά. Τηγανίστε σε καυτό λάδι, αφού αλευρώσετε πρώτα.