Ιατρική
Τα πιο υγιεινά τρόφιμα του καλοκαιριού
Το καλοκαίρι δεν είναι μόνο η ιδανική εποχή για να αδυνατίσουμε και να μαυρίσουμε, είναι επίσης η πιο σημαντική εποχή για να τονώσουμε την υγεία και να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας που έχουμε δαπανήσει κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.
Γνωρίστε λοιπόν κάποιες τροφές τις οποίες πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσετε στη διατροφή σας αυτήν την εποχή για να προετοιμάσετε το σώμα σας και να το κάνετε όσο πιο δυνατό μπορείτε για… τη χρονιά που θα ακολουθήσει!
Οι πιπεριές! |
Οι κίτρινες κολοκύθες! Είναι ένας πολύ καλός σύμμαχος για να παραμείνετε υγιής. Είναι πλούσιες σε μαγγάνιο και βιταμίνη C και έχουν λίγες θερμίδες. |
Ο βασιλικός! Και τώρα τα φρούτα! |
Το καρπούζι! Αποτελείται κατά 92% από νερό, είναι πολύ χαμηλό σε θερμίδες και προσφέρει ιδιαίτερη προστασία στο δέρμα χάρη στο λυκοπένιο* (ουσία που περιέχεται επίσης άφθονη στις ντομάτες και το κόκκινο γκρέιπ φρουτ). * Το λυκοπένιο είναι μια αντιοξειδωτική ουσία η οποία προστατεύει από διάφορες μορφές καρκίνου και τη γήρανση του δέρματος. Βοηθά σε προβλήματα όπως διαβήτης και καρδιαγγειακά. Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Βοηθάει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Μπορεί να βοηθήσει στα προβλήματα γονιμότητας στους άνδρες. |
Τα ροδάκινα! |
Το σμέουρο / βατόμουρο! |
Ο κρύος καφές! |
Μαζί με τα παραπάνω, προσπαθήστε να τρώτε:
• Άφθονο καλαμπόκι: πλούσιο σε λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, αντιοξειδωτικά και προστατευτικά του δέρματος!
• Κεράσια: χρήσιμα στην ενεργοποίηση ενός μορίου που μειώνει την αποθήκευση λίπους!
• Τσάι: μην ξεχνάτε να πίνετε τσάι το οποίο είναι πλούσιο σε μια κατηγορία αντιοξειδωτικών που ονομάζονται φλαβονοειδή. Το καλύτερο είναι να το φτιάχνετε φρέσκο (και το κρύο). Εάν θέλετε να το διατηρήσετε, αποθηκεύστε το στο ψυγείο με λίγο χυμό λεμονιού που βοηθά στη διατήρηση των φλαβονοειδών. Έτσι θα έχετε ένα γευστικό και δροσιστικό ποτό.