Γλυκά & Παγωτά
Semifredo Φράουλας
Υλικά για κρέμα semifredo φράουλα
• 1 kg Γιαούρτι
• 400 gr κρέμα γάλακτος
• 16 gr Ζελατίνα σε φύλλα
• 200 gr Ζάχαρη
• 500 gr Φράουλες
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και έξω απο τη φωτιά προσθέτουμε τη στραγγισμένη ζελατίνα και κατόπιν τη ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες, τι ανακατεύουμε με το γιαούρτι και το προσθέτουμε στο μείγμα.
Υλικά για ελβετική μαρέγκα
• 1 kg Ασπράδια
• 2 kg Ζάχαρη
• Υλικά για καραμέλα
• 50gr σιρόπι με γεύση cherry
• 60gr Ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε μπασίνα, σε πολύ σιγανή φωτιά, χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι η θερμοκρασία να φθάσει τους 50- 55ΟC. Αφρατεύουμε το μείγμα στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να κρυώσει. Σε λαμαρίνες τοποθετούμε χαρτί σιλικόνης και στρώνουμε στρόγγυλούς πάτους από μαρέγκα. Φουρνίζουμε στους 90ο C για 2 ώρες.
Λιώνουμε τη ζάχαρη και προσθέτουμε το σιρόπι, μόλις ετοιμαστεί, χύνουμε τη καραμέλα σε ένα στρόγγυλο ταψί και την αφήνουμε να κρυώσει.
Μοντάρισμα
Γεμίζουμε το ταψί με την καραμέλα, με το μείγμα γιαουρτιού- φράουλας και τελειώνουμε μ’ έναν πάτο ψημένης μαρέγκας. Τοποθετούμε στη κατάψυξη για μια νύχτα. Ξεκαλουπώνουμε και διακοσμούμε ανάλογα με το γούστο μας.
Editor: Παπαθανασίου Παναγιώτης/ Pastry Chef