Γλυκά & Παγωτά
Σοκολατένιο Γλυκό Ψυγείου με 4 υλικά (+video)
Αυτή τη φορά σας έχω ένα σούπερ σοκολατένιο και δροσερό γλυκό ψυγείου μόνο με 4 υλικά!
Αυτό το σοκολατένιο γλυκό ψυγείου θα σας ξετρελάνει σε γεύση αλλά και σε υφή. Κάθε μπουκιά θα σας θυμίζει τις δροσερές κρεμούλες της μαμάς ή της γιαγιάς σας, που σας έκαναν όταν ήσασταν μικροί.
Υλικά
1 L Γάλα σοκολατούχο γάλα
300 γρ σοκολατούχο για βούτηγμα
3 πακέτα
85 γρ κόρν φλάουρ
200 γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά (κρύα)
Εκτέλεση
1) Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα 800 γρ από το 1 λίτρο του σοκολατούχου γάλατος και κρατάμε τα άλλα 200 γρ για να διαλύσουμε το κόρν φλάουρ.
2) Σε ένα μπολ τοποθετούμε το κόρν φλάουρ και προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να δυαλιθεί όλο το κόρν φλάουρ.
3) Το προσθέτουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα μέχρι να κάνει φουσκάλες και να δέσει η κρέμα.
4) Ρίχνουμε όλη την κρέμα μέσα σε ένα ταψί και την καλύπτουμε με μεμβράνη. Η μεμβράνη πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας.
5) Αφήνουμε την κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει καλά και μετά την βάζουμε στο ψυγείο.
6) Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος (με 35% λιπαρά) έως ότου αρχίσει να σφίγγει. Πρέπει να γίνει μια ωραία σφιχτή σαντιγί, με κορυφές που στέκονται.
7) Παίρνουμε την κρύα σοκολάτενια κρέμα από το ψυγείο. Την βάζουμε σε ένα μπολ και την αφρατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά.
8) Προσθέτουμε σε 2-3 δόσεις την σαντιγί ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
9) Παίρνουμε ένα ταψί και κάνουμε μια στρώση από cookies που τα βουτάμε πρώτα στο σοκολατούχο γάλα.
10) Απλώνουμε την μισή κρέμα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και θρυμματίζουμε μερικά μπισκότα από πάνω.
11) Ραντίζουμε με λίγο γάλα όλα τα μπισκότα και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
12) Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για να παγώσει, για 2 ώρες τουλάχιστον. Διακοσμούμε με ότι επιθυμούμε, μπισκότα, σαντιγί, τρούφα ή κομμάτια σοκολάτας!
Καλή επιτυχία!