Γλυκά & Παγωτά
Πανακότα με μαστίχα
H πανακότα είναι ένα από τα νοστιμότερα και πιο δροσιστικά γλυκά. Υπάρχουν πολλά είδη πανακότας που παρασκευάζονται με διάφορους τρόπους.
Μια πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη συνταγή είναι η παρακάτω.
Υλικά:
• 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
• 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
• 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
• 3 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη
• 1 βαζάκι γλυκό τριαντάφυλλο
• 3 κουταλιές της σούπας ροδόνερο
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα μαζί με τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε την κοπανισμένη μαστίχα στο χλιαρό μείγμα και ανακατεύουμε.
Περνάμε από σήτα την κρέμα και ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνα.
Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά και το ξαναπερνάμε από την σήτα.
Το ρίχνουμε στη φόρμα και το παγώνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε το γλυκό τριαντάφυλλο σε ένα κατσαρολάκι με το ροδόνερο και το ρίχνουμε μετά από λίγο στην πανακότα μας.
Από την Νίκη Μερκούρη.
Πηγή: ofono.gr