Γλυκά & Παγωτά
Παγωμένο σουφλέ με Cointreau
Υλικά
• 6 κρόκοι
• 125 γρ. ζάχαρη
• 400 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
• 70 γρ. Cointreau
• Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί χτυπάμε συνεχώς τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μίγμα, κατά προτίμηση στο μίξερ, προσθέτοντας σταδιακά το Cointreau μέχρι να δέσει το μίγμα και να κρυώσει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος αφού προηγουμένως τη χτυπήσουμε σε σαντιγί. Ρίχνουμε το ξύσμα και χτυπάμε ελαφρά στο χέρι ή στο μίξερ για πολύ λίγο για να μην κόψει. Το μοιράζουμε σε ατομικά μπολ. Το αφήνουμε σε δυνατή κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες, ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με κακάο και το σερβίρουμε αμέσως.
Editor: Παναγιώτης Παπαθανασίου /Pastry Chef