Γλυκά & Παγωτά
Marquise σοκολάτας
Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου.
Υλικά:
• 9 αυγά
• 400 γρ. ζάχαρη
• 900 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
• 2 φλιτζάνια νερό
• 500 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση:
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα με τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε το νερό με τα 150 γρ. ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Λιώνουμε τα 500 γρ. βούτυρο με τα 900 γρ. σοκολάτα. Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στη μαρέγκα. Χτυπάμε καλά το νερό με τη ζάχαρη και τους κρόκους και τα προσθέτουμε και αυτά στο μίγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Editor: Παναγιώτης Παπαθανασίου/ Pastry Chef