Γλυκά & Παγωτά
Crème brûlée με κόλιανδρο και κουκουνάρια
Υλικά:
• 750 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
• 10 κρόκοι αυγών
• 170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 15 γρ. κολίανδρο
• 50 γρ. κουκουνάρια
• ζάχαρη για το κάψιμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα και τον κολίανδρο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και μόλις το γάλα φτάσει στους 50 °C το αδειάζουμε μέσα στο μείγμα των κρόκων. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μοιράζουμε τα κουκουνάρια σε χαμηλά πυρίμαχα μπολ (ατομικά). Γεμίζουμε με την κρέμα, ψήνουμε την μπεν μαρί τα μπολάκια στους 160-170 °C για 20’–30′ λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα διατηρούμε στο ψυγείο. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, τα πασπαλίζουμε ένα-ένα με τη ζάχαρη και τα καίμε με το φλόγιστρο.
Editor: Παναγιώτης Παπαθανασίου/ Pastry Chef