Γλυκά & Παγωτά
Πουτίγκα Μετεώρων
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Για την πουτίγκα:
• 3 αυγά
• 83 γρ. ζάχαρη
• 100 γρ. βούτυρο
• 170 γρ. γάλα
• 130 γρ. αλεύρι μαλακό
• 90 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
• 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
• 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
Για το σιρόπι:
• 250 γρ. νερό
• 250 γρ. ζάχαρη
• 1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 περίπου λεπτά. Αφού φουσκώσουν, αδειάζουμε το μείγμα σε μία μπασίνα και προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο (λιωμένο) και το γάλα. Αφού ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα που τα έχουμε κοσκινίσει. Τοποθετούμε σε δυο τσέρκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170ο C για 40 περίπου λεπτά. Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι, που το έχουμε προετοιμάσει νωρίτερα.
Υλικά για την κρέμα:
• 250 γρ. γάλα βουβαλίσιο
• 1 αυγό
• 50 γρ. ζάχαρη
• 5 γρ. νισεστέ
• 3 γρ. μαστίχα
• 30 γρ. καρύδι
Εκτέλεση:
Βάζουμε στη φωτιά το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε, ανακατεύουμε το νισεστέ με τα αυγά και την υπόλοιπη ζάχαρη και μόλις βράσει δένουμε την κρέμα. Στο τέλος προσθέτουμε την μαστίχα θρυμματισμένη.
Υλικά για τη σάλτσα ανθότυρου:
• 330 γρ. γάλα κατσικίσιο
• 4 κρόκους αυγού
• 100 γρ. ζάχαρη
• 100 γρ. ανθότυρο
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη. Στη συνέχεια και αφού έχει ζεσταθεί το μείγμα αυτό, ρίχνουμε τους κρόκους και στο τέλος προσθέτουμε το μείγμα και το ανθότυρο. Ανακατεύουμε καλά έως ότου δέσει η σάλτσα.
Διακόσμηση:
Παίρνουμε το τσέρκι με την πουτίγκα και σερβίρουμε στο πάνω μέρος την κρέμα μαστίχας ζεστή. Αφού κρυώσει κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε με σάλτσα ανθότυρου, φιστίκια Αιγίνης και κόκκους κόκκινου πιπεριού.
Editor: Παναγιώτης Παπαθανασίου/ Pastry Chef