Συνταγές

Banoffee διπλή απόλαυση!

Συντάκτης  | 

BanoffeeΣε 10 λεπτά, έχετε έτοιμο αυτό το καταπληκτικό banoffee, με διπλή κρέμα καραμέλας dulche di leche, για απόλαυση χωρίς τελειωμό!

Υλικά:
Για τη βάση
● 250 γρ. μπισκότα Digestive
● 125 γρ. βούτυρο
● 1 κουταλιά της σούπας κακάο

Για το σπιτικό dulce di leche
● 180 γρ. βούτυρο
● 180 γρ. μαύρη ζάχαρη
● 2 συσκευασίες ζαχαρούχο γάλα (2 x 410 γρ.)
● 60 γρ. ξύσμα σοκολάτας

Για το τελείωμα
● 4 μέτριες μπανάνες (ώριμες και γερές)
● 300 γρ. χτυπημένη κρέμα 35% (σε παχύρρευστη μορφή)
● Ξύσμα σοκολάτας

Για την επικάλυψη
● Λίγο κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Για τη βάση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, για να φτιάξουμε τη βάση του banoffee. Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε να λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε να βραχούν καλά τα μπισκότα.

Ντύνουμε φόρμα δαχτυλίδι 22 ή 24 εκατοστών. Φροντίζουμε να ντύσουμε τα πλαϊνά, ανασηκώνοντας.

Για την εύκολη κρέμα καραμέλας του banoffee
Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει τελείως.

Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε 6-7 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε μια κρέμα καραμέλα γάλακτος πηχτή με σκούρο χρώμα.

Αδειάζουμε τη μισή κρέμα καραμέλας στη βάση μπισκότου. Ρίχνουμε τη σοκολάτα στην υπόλοιπη κρέμα καραμέλα γάλακτος και ανακατεύουμε να λιώσει. Περιχύνουμε τη δεύτερη στρώση μπλέκοντας τη μια μέσα στην άλλη.

Παγώνουμε για 2-3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

Ξεφορμάρουμε το banoffee. Στρώνουμε φέτες μπανάνας σε όλη την επιφάνεια, γαρνίρουμε με τη χτυπημένη παχύρρευστη κρέμα και πασπαλίζουμε ξύσμα σοκολάτας και κακάο. Απόλαυση χωρίς τέλος!

Banoffee 1

Πηγή

 

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *