Συνταγές
Καρμπονάρα φούρνου με κοτόπουλο
Μια διαφορετική εκδοχή της καρμπονάρας που συνδυάζεται μοναδικά με κοτόπουλο.
Υλικά:
Για το κοτόπουλο
• 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη με βούτυρο
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
• Αλάτι
• Πιπέρι • 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 2-3 σκελίδες σκόρδο
• Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
• 1 φλιτζάνι αρακά
Για την κρέμα κοτόπουλου
• 3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη με βούτυρο
• 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
• 1 λίτρο ζωμό κότας
• 1 γάλα εβαπορέ
• Αλάτι φρεσκοτριμμένο
• Μοσχοκάρυδο
Για τα ζυμαρικά
• 1 πακέτο λινγκουίνι
• 1 φλιτζάνι παρμεζάνα
• 1/2 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού
• 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη με βούτυρο
Εκτέλεση:
Για το κοτόπουλο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ºC και αλείφουμε ένα μέτριο πυρέξ με μαργαρίνη με βούτυρο. Κόβουμε το κάθε φιλέτο στη μέση.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά μαργαρίνη με βούτυρο και 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Το αλατοπιπερώνουμε. Το βγάζουμε σε πιατέλα. Αφήνουμε να κρυώσει και το ψιλοκόβουμε.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε 2 κουταλιές μαργαρίνη με βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3 λεπτά να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά για 2 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το μαϊντανό. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τον αρακά στο μπολ με το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε.
Για την κρέμα κοτόπουλου
Ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο σε κατσαρόλα να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύοντας με σύρμα, το ψήνουμε για 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό και το γάλα, ανακατεύοντας. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να δέσει ελαφρά. Ελέγχουμε το αλάτι και τρίβουμε μοσχοκάρυδο.
Για τα ζυμαρικά
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στο πακέτο. Τα στραγγίζουμε. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την κρέμα, το κοτόπουλο και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο έτοιμο ταψί.
Ανακατεύουμε το τυρί με τα ψίχουλα σε μπολ και πασπαλίζουμε την επιφάνεια. Εδώ κι εκεί ακουμπάμε λίγη μαργαρίνη με βούτυρο στην επιφάνεια για πιο τραγανό και νόστιμο αποτέλεσμα. Ψήνουμε για 25 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: argiro.gr
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!