Συνταγές
Ραβδάκια με γέμιση μήλο & κανέλα
Αν θέλετε κάτι γλυκό για να συνοδέψετε το καθημερινό σας καφεδάκι, ελάτε μαζί μας και μάθετε μία εύκολη συνταγή για ραβδάκια με γέμιση μήλο & κανέλα!
[Χρόνος προετοιμασίας: 4 ώρες & 15 λεπτά, χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά, μερίδες: 6]
Υλικά:
Για τη γέμιση:
• 3 φλιτζάνια μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
• 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
• 4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
• 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Για τη ζύμη:
• 2 ¼ κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
• 1 ⅓ φλιτζάνια νερό ζεστό
• 3-3 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
Εκτέλεση:
Για τη γέμιση:
Σε μεσαία φωτιά, χρησιμοποιούμε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα για να λιώσουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα μήλα και την κανέλα.
Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Το τραβάμε στην άκρη και το αφήνουμε να κρυώσει όσο ασχολούμαστε με τη ζύμη.
Για τη ζύμη:
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη ζύμη με το νερό και τα ανακατεύουμε με σύρμα. Το αφήνουμε να ηρεμήσει για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα 2 φλιτζάνια αλεύρι και ανακατεύουμε χαλαρά. Προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε το εναπομείναν αλεύρι κατά μισό φλιτζάνι τη φορά μέχρι να προστεθεί όλο.
Πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψί για πίτσα και φτιάχνουμε μπαλάκια από τη ζύμη του μπολ.
Καλύπτουμε τα χέρια μας με αλεύρι και επεξεργαζόμαστε τη ζύμη μέχρι να γίνει μία απαλή μπαλίτσα.
Ψεκάζουμε ένα μεγάλο μπολ με λίγο λάδι και προσθέτουμε τη ζύμη. Το καλύπτουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει για 4 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου.
Προετοιμάζουμε δυο μεγάλα στρόγγυλα ταψιά πίτσας με λαδόκολλα.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο. Πασπαλίζουμε τη μία πλευρά με αλεύρι και με το ένα μισό της ζύμης φτιάχνουμε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. Χρησιμοποιώντας κόφτη πίτσας, χωρίζουμε το ορθογώνιο με 7 ίδια ραβδάκια, κόβοντάς τα οριζόντια.
Απλώνουμε ομοιόμορφα ένα κουταλάκι της γέμισης σε κάθε ραβδάκι. Πιέζουμε απαλά τα μήλα μέσα στα ραβδάκια. Διπλώνουμε κάθε ραβδάκι από τα αριστερά προς τα δεξιά. Με κάθε ραβδάκι πιέζουμε όλες τις πλευρές κάτω ώστε να μην υπάρχουν ανοίγματα.
Αρχίζοντας με το πρώτο μας ραβδάκι, το σηκώνουμε και το γυρίζουμε κάποιες φορές για να πάρει μία ωραία σπειροειδή μορφή, προσεκτικά να μην πέσει η γέμιση. Το τοποθετούμε σε ταψί πίτσας. Επαναλαμβάνουμε με τα εναπομείναντα ραβδάκια. Με το υπόλοιπο της ζύμης, επαναλαμβάνουμε τα βήματα.
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Απλώνουμε τη γέμιση μήλου πάνω στο κάθε ραβδάκι και τα σερβίρουμε ζεστά.
Καλή απόλαυση!!!
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!