Συνταγές
Το κρασί και οι ευεργετικές του ιδιότητες. Ένας θησαυρός για την υγεία μας!
«Οίνος ευφραίνει καρδίαν», μια ρήση που γράφτηκε πριν από χιλιάδες χρόνια και θα συνεχίσει να λέγεται για πολλά ακόμη, καθώς το κρασί είναι αποδεδειγμένα πλέον το πιο υγιεινό ποτό του κόσμου!
Έχει πολλές φυσικές ουσίες που περιέχονται στον φλοιό και τους σπόρους των σταφυλιών και παίζουν σπουδαίο ρόλο στη φυσική λειτουργία του οργανισμού. Ο τρόπος ζύμωσης βοηθά κάποιες ουσίες όπως τις προκυανιδίνες να προστατέψουν «αθόρυβα» τον οργανισμό μας, κάνοντας… το κρασί το μεγαλύτερο θησαυρό για την υγεία μας!
Οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι επικρατέστερες στο μεσογειακό χώρο, όπου το κρασί συνδυάζεται με το ελαιόλαδο, τα πολλά λαχανικά, τα όσπρια και την κατανάλωση του αγνού ψητού κρέατος.
Στον Ελληνικό πολιτισμό επικρατεί από την αρχαιότητα, τότε αποτελούσε σύμβολο υγείας, αντικείμενο θρησκευτικής λατρείας αλλά και εμπορίου.
Ένα ποτηράκι την ημέρα μαζί με το φαγητό είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να χαρίσετε στον οργανισμό σας!
ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ
• Μειώνει τη συσσωμάτωση και διαλύει τα ήδη υπάρχοντα συσσωματώματα των ερυθρών αιμοσφαιρίων.
• Συμβάλλει στην πυκνότητα των οστών.
• Μειώνει το στρες και βελτιώνει την ψυχική κατάσταση.
• Συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο με θετικές επιπτώσεις και στην ευφυΐα.
• Προφυλάσσει από ορισμένους ιούς και βακτήρια με σημαντική βελτίωση της αντίστασής μας στο κρυολόγημα.
Ένα ποτήρι κόκκινου κρασιού ισοδυναμεί με 7 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού, 2 ποτήρια τσαγιού, 5 μήλα ή 100 γρ. κρεμμυδιών!
Προτιμάτε το κόκκινο ή το λευκό;
Όποιο είδος κρασιού και εάν σας αρέσει θα δράσει στον οργανισμό σας θαυματουργά.
Το κόκκινο:
• Κάνει καλό στην καρδιά.
• Ταιριάζει με κόκκινο κρέας.
• Έχει 12 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά.
Το λευκό:
• Κάνει καλό στο αναπνευστικό.
• Έχει λιγότερες θερμίδες.
• Ταιριάζει με ψάρια και λευκό κρέας.
• Τα αντιοξειδωτικά του απορροφώνται πιο γρήγορα από τον οργανισμό μας.
Γαλλικές έρευνες έδειξαν τη συμβολή του κόκκινου κρασιού στην προστασία από τον καρκίνο.
Το 2004 όμως, έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υποστήριξε ότι και το λευκό έχει τις ίδιες ιδιότητες!
Και τα δύο είναι πολύ καλές πηγές μηλικού οξέoς και τριπλασιάζουν την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό. Έτσι με εναλλαγή στην κατανάλωση μεταξύ λευκού και κόκκινου, επωφελείται περισσότερο ο οργανισμός μας!
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!