Συνταγές
Πασχαλινά cupcakes.
Ζωντανέψτε το πασχαλινό σας τραπέζι φτιάχνοντας ξεχωριστά «κοτοπουλάκια – cupcakes»!
Μία εύκολη συνταγή κυρίως για όσους θέλουν να δημιουργήσουν παρέα με τα παιδιά τους…
Για τα cupcakes:
- Βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το βούτυρο στο μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βάζουμε σταδιακά το μισό γάλα.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το υπόλοιπο γάλα, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και τα ρίχνουμε και αυτά στο μίξερ. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Βάζουμε το μίγμα μας σε θήκες ψησίματος με χαρτάκια μέχρι τα 2/3 γιατί αυτό θα φουσκώσει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά.
Για το frosting:
- Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ με το φτερό να αφρατέψει σε μέτρια ταχύτητα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη λίγο-λίγο και μόλις ενσωματωθεί στο βούτυρο, ρίχνουμε τη βανίλια και το γάλα και χτυπάμε για 3 έως 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
- Αφού αφρατέψει, ρίχνουμε μέσα λίγο κίτρινη πάστα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε μέχρι να φτάσει το επιθυμητό χρώμα.
- Γεμίζουμε με το μίγμα μας έναν κορνέ ζαχαροπλαστικής.
- Με ένα ψαλίδι κόβουμε την άκρη του κορνέ και ξεκινάμε να διακοσμούμε τα cupcakes μας.
Για τα κοτοπουλάκια:
- Ρίχνουμε λίγη ζάχαρη άχνη στην επιφάνεια εργασία μας. Ανοίγουμε με ένα μικρό πλαστικό πλάστη τη ζαχαρόπαστα.
- Για να σχηματίσουμε τα ποδαράκια χρησιμοποιούμε το ειδικό εργαλείο και κόβοντας 2 λεπτά κομμάτια από την πορτοκαλί ζαχαρόπαστα.
- Για να σχηματίσουμε τη μύτη χρησιμοποιούμε ένα νυστέρι και κόβουμε ένα λεπτό τριγωνικό κομμάτι από την πορτοκαλί ζαχαρόπαστα.
- Για να σχηματίσουμε τα μάτια, κόβουμε και σχηματίζουμε 2 στρογγυλά κομμάτια από τη μαύρη ζαχαρόπαστα.
- Διακοσμούμε τα cupcakes με τα κομμένα κομμάτια ζαχαρόπαστας και φτιάχνουμε τα κοτοπουλάκια μας.
Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση:
Πηγή: Akispetretzikis.com
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!