Σπίτι

Συστήματα Παρακολούθησης & Συναγερμοί: Πόσο έχει αυξηθεί η ανάγκη χρήσης τους;

Συντάκτης  | 

Συστήματα παρακολούθησηςΗ ελεγκτικότητα αποτελεί δύσκολη δραστηριότητα όταν κάποιος καλείται να την εφαρμόσει σε μεγάλους χώρους που απασχολούν επαγγελματικά μεγάλο αριθμό προσώπων η σε οικίες πολλών τετραγωνικών  που βρίσκονται σε κάποιο προάστιο ή στην εξοχή…

Η δυσκολία αυτή αφορά τόσο τους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς χώρους και κάθε ιδιοκτήτης χρειάζεται να καταναλώσει χρόνο ώστε να βρει τον καλύτερο τρόπο φύλαξης ώστε να διασφαλίζεται η ευρυθμία και η ευημερία στην ιδιοκτησία του.

Παρόλα αυτά, ο εκσυγχρονισμός της τεχνολογίας και των εφαρμογών ασφαλείας μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλειας με την εγκατάσταση προηγμένων συστημάτων ασφαλείας στα οποία περιλαμβάνονται τα συστήματα παρακολούθησης, όπως οι κάμερες ασφαλείας, αλλά και οι συναγερμοί.

Παρακολούθηση/καταγραφή εικόνας - BML Security
Πρώτα στην προτίμηση αλλά και στην αποδοτικότητα τους, οι συναγερμοί γνωρίζουν ευρεία εφαρμογή σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους. Για όσους δεν γνωρίζουν την ακριβή τους λειτουργία, αυτή καθορίζεται από ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα αισθητήρων. Οι αισθητήρες αυτοί εγκαθίστανται σε εισόδους, δωμάτια, παράθυρα αλλά και κεντρικές πόρτες. Το δίκτυό τους, απολήγει σε έναν πίνακα ελέγχου που τοποθετείτε στην κεντρική είσοδο και μέσω αυτού, ο χρήστης μπορεί να πληκτρολογήσει έναν κωδικό ο οποίος ενεργοποιείται και σηματοδοτεί την έναρξη λειτουργίας του συναγερμού.

Σε περίπτωση που ανιχνευθεί κίνηση ενώ το σύστημα συναγερμού είναι ενεργοποιημένο τότε ξεκινά ένας εκκωφαντικός θόρυβος που ειδοποιεί τους ιδιοκτήτες για την καταπάτηση. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης του συναγερμού με ένα ευρύτερο δίκτυο συναγερμών από κέντρο ελέγχου. Στην περίπτωση που ο συναγερμός ειδοποιεί με τον θόρυβο για αρκετή ώρα χωρίς να ενεργοποιηθεί, ο πύργος ελέγχου ειδοποιεί το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για την αποστολή μιας ομάδας αστυνομικών που θα διερευνήσουν το ζήτημα.

Οι συναγερμοί έχουν αποβεί σωτήρια λύση για πολλούς ιδιοκτήτες και η τοποθέτησή τους έχει μειώσει τα περιστατικά παραβατικότητας καθώς η ύπαρξή τους αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την δράση των διαρρηκτών.

Συστήματα συναγερμού - BML Security

Τα κτήρια και οι εγκαταστάσεις που φέρουν συστήματα συναγερμού, αυξάνουν την ασφάλειά τους με την ύπαρξη καμερών ασφαλείας και κλειστών συστημάτων παρακολούθησης. Η καταγραφή των δεδομένων είναι σημαντική στην περίπτωση που υπάρξει κάποιο πρόβλημα ή διάρρηξή γιατί είναι δυνατόν να εντοπιστεί ο δράστης.

Σύμφωνα με επίσημες στατιστικές έρευνες, οι κάμερες ασφαλείας, ελάττωσαν την πρόκληση καταπατήσεων σε ιδιωτικούς χώρους ενώ παράλληλα συνετέλεσαν στην προστασία χώρων μεγαλύτερου μεγέθους.

Οι κάμερες ασφαλείας στους αθλητικούς χώρους μείωσαν τα φαινόμενα του χουλιγκανισμού αλλά και την πρόκληση επεισοδίων ανάμεσα σε οπαδούς, αποτελέσαν αποτελεσματική μέθοδο για τον έλεγχο της ταχύτητας και την διατήρηση σωστής οδικής συμπεριφοράς στις εθνικές οδούς και βοήθησαν με την καταγραφή του υλικού στην εξεύρεση παραβατών που μετά την ταυτοποίησή τους συνελήφθησαν και αποδόθηκαν στην δικαιοσύνη.

Τα συστήματα ασφαλείας προσφέρουν ιδανική λύση για τον έλεγχο και την προστασία εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και η ανάπτυξη της τεχνολογίας τα ανανεώνει ακόμη περισσότερο και τα καθιστά ακόμη πιο αποτελεσματικά στην λειτουργία τους.

Οι ειδικοί της BML Security βρίσκονται στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα bmlsecurity.gr και επικοινωνήστε μαζί τους!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

1 σχόλιο

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *