Συνταγές

Τέλεια Τσουρέκια!

Συντάκτης  | 

Τσουρέκια - Ευθύμης ΜπλέτσαςΜία από τις πιο κλασικές πασχαλινές συνταγές είναι το τσουρέκι! Αν θες να φτιάξεις στο σπίτι είναι απλό. Χρειάζεσαι μόνο λίγο χρόνο και όρεξη! Η διαδικασία είναι εύκολη αλλά… θέλει υπομονή στο να αφήνεις την μαγιά να κάνει τη δουλειά της στα ενδιάμεσα στάδια! Δες τη συνταγή μας και καλό Μαγείρεμα!

 

Υλικά
• 1 κιλό αλεύρι Χρυσό (πολυτελείας) Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
30 γρ. ξερή μαγιά ή 100 γρ. νωπή μαγιά
6 μέτρια αβγά
1 ποτήρι νερού ζάχαρη (250γρ)
1 φλιτζάνι τσαγιού λιωμένο βούτυρο
1 φλιτζάνι του καφέ γάλα
1 κουταλιά μαχλέπι
1 κουταλιά κακουλέ
Λίγο αλάτι

Προετοιμασία μαγιάς:

Διαλύεις τη μαγιά με ½ φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό και λίγο αλεύρι για να γίνει πολτός πηκτός. Αφήνεις το μίγμα  σκεπασμένο σε ζεστό χώρο (30°C) για 1 ώρα περίπου μέχρι φουσκώσει.

Ζύμωμα:

Όταν φουσκώσει η μαγιά, προσθέτεις τα αυγά χτυπημένα με τη ζάχαρη, το γάλα χλιαρό, λίγο αλάτι, το μαχλέπι και το κακουλέ κοπανισμένα, Στη συνέχεια ρίχνεις και το αλεύρι τμηματικά.
Λιώνεις το βούτυρο. Ζυμώνεις καλά τη ζύμη και μετά προσθέτεις τμηματικά το λιωμένο βούτυρο. Αφήνεις σκεπασμένη τη ζύμη σε ζεστό χώρο (30°C) μέχρι να φουσκώσει για 1-2 ώρες.
Όταν φουσκώσει η ζύμη, πλάθεις πλεξούδες ή κουλούρες. Βάζεις τα τσουρέκια σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνεις να φουσκώσουν για 30 λεπτά, σε ζεστό χώρο (30°C). Στη συνέχεια τα αλείφεις με κρόκο αβγού και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 25-30 λεπτά.
Τιπ: Τον κρόκο αβγού που θα χρησιμοποιήσεις για να αλείψεις τα τσουρέκια, τον διαλύεις ελαφρώς με 2 κουταλιές νερό.

Δείτε ολόκληρη την εκτέλεση της συνταγής εδώ:


Πηγή: bletsas.gr

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *