Συνταγές
Ρολά κανέλας
Είναι ό,τι πιο γευστικό έχετε φάει και αρκετά περίεργο. Φτιάξτε αρκετά, κεράστε τα με τον καφέ, φάτε τα για πρωινό ή πάρτε τα μαζί σας στη δουλειά για δεκατιανό.
Υλικά για 12 ρολά
Για τη ζύμη
• 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
• 2 αυγά
• 1/3 φλιτζανιού μαργαρίνη, λιωμένη
• 4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
• 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
Για τη γέμιση
• 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
• 2 1/2 κουταλιές της σούπας κανέλα
• 1/3 φλιτζάνι βούτυρο λίγο λιωμένο
Για το γαρνίρισμα
• 1 πακέτο τυρί κρέμα
• 1/4 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο
• 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
• λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, τη μαργαρίνη, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σκεπασμένη για 10 λεπτά.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη και 2 1/2 κουταλιές της σούπας κανέλα.
Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη προσπαθώντας να την κάνουμε μακρόστενη και ομοιόμορφη. Απλώνουμε το βούτυρο και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το μίγμα από 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη και 2 1/3 κουταλιές κανέλα.
Τυλίγουμε τη ζύμη και την κόβουμε σε 12 ρολά. Τα τοποθετούμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί, για περίπου 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, προθερμάνουμε το φούρνο στους 200°C. Ψήνουμε τα ρολά σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, περίπου 15 λεπτά.
Ενώ τα ρολά ψήνονται, χτυπάμε με το μίξερ τα υλικά για το γαρνίρισμα και απλώνουμε την παγωμένη κρέμα στα ζεστά ρολά πριν από το σερβίρισμα ώστε να κολλήσει.
Editor: Κατερίνα Π.