Πρόσωπα
Στέλιος Παρλιάρος – Συνταγή Επιτυχίας
Η υψηλή ποιότητα των συνταγών του άλλαξε την ελληνική αντίληψη για τη ζαχαροπλαστική.
Ο Στέλιος Παρλιάρος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1959. Σπούδασε την τέχνη της ζαχαροπλαστικής στη Γαλλία, στην Ecole le Notre, στη σχολή Escoffier του Ritz, στη Valrhona και στο Fauchon. Το 1981 δημιούργησε το ζαχαροπλαστείο Fresh, δίνοντας μια… εντελώς διαφορετική διάσταση στα γλυκά που γνωρίζαμε μέχρι τότε. Έχει γράψει πολλά βιβλία, έχει συνεργαστεί με εφημερίδες και περιοδικά, διδάσκει τα μυστικά της ζαχαροπλαστικής στα σεμινάριά του, έχει τη δική του εκπομπή, τις Γλυκιές Αλχημείες στον Σκάι, και εκδίδει το περιοδικό Γλυκές Αλχημείες με τον Όμιλο Αττικών Εκδόσεων. Διατηρεί δυο καταστήματα Sweet Alchemy, στο Κολωνάκι και την Κηφισιά – το δεύτερο μάλιστα βραβεύτηκε πέρυσι για το interior design του ως το καλύτερο κατάστημα στον κόσμο από το περιοδικό Travel & Leisure.
Έχει συνεργαστεί με περιοδικά ζαχαροπλαστικής όπως το “Z&G”, το “Ε” και το “Gourmet” της “Ελευθεροτυπίας”. Το Μάιο του 2006 δημιουργεί το ένθετο περιοδικό “Γαστρονόμος” και το ένθετο “Κ”. Έχει εκδώσει 8 βιβλία ζαχαροπλαστικής. Το 2007 σε συνεργασία με την “Καθημερινή” κυκλοφορεί μία σειρά από δέκα VCD με μαθήματα ζαχαροπλαστικής. Το Σεπτέμβρη του 2007 εκδίδει το πρώτο τεύχος του ετήσιου περιοδικού “ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ – μαθήματα γλυκιάς αλχημείας” με το πρόγραμμα των σεμιναρίων και όλα όσα αφορούν τη ζαχαροπλαστική. Το 2008 σε συνεργασία με την εφημερίδα «Καθημερινή» κυκλοφορεί τη σειρά “ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΛΥΚΙΑΣ ΑΛΧΗΜΕΙΑΣ” που αποτελείται από 13 βιβλία με συνταγές ζαχαροπλαστικής.
Αρκετές φορές, έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό προωθώντας τα ελληνικά προϊόντα. Έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρίες δίνοντας συνταγές για την παρασκευή συσκευασμένων προϊόντων. Είναι ένα από τα μέλη που συστήνουν την ομάδα “Kerasma”.
Ο Στέλιος Παρλιάρος…
• Είναι σε ανοδική πορεία και συνεχίζει… Έχει τηλεοπτική εκπομπή, παραδίδει μαθήματα, έχει τα δύο καταστήματα και πλέον το περιοδικό Γλυκιές Αλχημείες.
• Το μυστικό της επιτυχίας του; Να λέει όχι στις εκπτώσεις εις βάρος της ποιότητας. Με οτιδήποτε καταπιάνεται είναι από πάνω. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και φροντίζει πάντα την υψηλή ποιότητα και αισθητική.
• Του αρέσει πολύ το φαγητό. Περισσότερο από τα γλυκά.
• Λατρεύει την μουσική. Τηλεόραση δεν παρακολουθεί μόνο αν πρόκειται για την δουλειά του. Του αρέσει ο κινηματογράφος, η θάλασσα, οι διακοπές κάπου ήσυχα και η συνέπεια.
Όλη η περιουσία του είναι η αγάπη για αυτό που κάνει. Έχει εισπράξει πολλή χαρά από τον κόσμο αλλά και πικρία… «Παραμερίζω την πίκρα τρώγωντας ένα κομμάτι γλυκό». Την ζωή, όπως υποστηρίζει ο Στέλιος Παρλιάρος, αν την ζυγίσουμε και είναι στα χέρια μας, μπορούμε να την κάνουμε γλυκιά.
Πηγή:MadameFigaro.gr