Men's world

10 εναλλακτικά χόμπι για άνδρες με άποψη

Συντάκτης  | 

Ανατρέχοντας στο παρελθόν, ο ελεύθερος χρόνος ή η ενασχόληση με κάποιο χόμπι ήταν μια ευκαιρία για να ασχοληθεί ένας άνδρας με τα ενδιαφέροντά του.

Σήμερα, που δυστυχώς συχνά ο ελεύθερος χρόνος ξοδεύεται μπροστά από την τηλεόραση ή τον υπολογιστή, τα χόμπι μπορούν να δημιουργήσουν όμορφες στιγμές. Να κρατήσουν το μυαλό αιχμηρό, να επεκτείνουν τις δεξιότητες και τη δημιουργικότητά σας. Να σας φέρουν πιο κοντά σε φίλους ή να σας βοηθήσουν να γνωρίσετε νέους. Ας δούμε, λοιπόν, μερικά κλασικά και διαχρονικά “ανδροπρεπή” χόμπι, που βασίζονται σε μία ανδρική ιστορία ή παράδοση και που κάποια, μοιάζει δυστυχώς να ξεφτίζουν στο πέρασμα του χρόνου.

Φωτογραφία

Με τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, η φωτογραφία ως χόμπι είναι πιο δημοφιλές και προσιτό από ποτέ. Επίσης, μπορείτε να συνδυάσετε με αυτή και άλλα ενδιαφέροντα. Αγαπάτε την ύπαιθρο; Μπορείτε να φωτογραφίζετε ενώ κάνετε πεζοπορία. Είστε λάτρης της τέχνης; Τα μουσεία και τα μνημεία σας περιμένουν. Οι online κοινότητες θα σας βοηθήσουν με όποια απορία έχετε.

Κιθάρα

Είναι μια δεξιότητα που θα παρέχει τόσο σε εσάς όσο και στους γύρω σας στιγμές απόλαυσης, είτε είστε μόνος, είτε με φίλους, είτε με την οικογένειά σας. Θυμηθείτε, ότι στις γυναίκες αρέσουν οι άντρες που παίζουν κιθάρα.

Χορός

Δοκιμάστε να κάνετε μαθήματα χορού και ανακαλύψτε τον Φρεντ Αστέρ που κρύβετε μέσα σας. Ο χορός θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση και τη στάση σας. Είναι, επίσης, ένας διασκεδαστικός τρόπος για να κάνετε καρδιαγγειακή άσκηση. Τέλος, εννοείται ότι οι γυναίκες εντυπωσιάζονται από έναν άνδρα που ξέρει να χορεύει.

Σκάκι  

Οι άνδρες παίζουν σκάκι εδώ και χιλιάδες χρόνια για να ακονίσουν τη συγκέντρωση, την κριτική σκέψη, τη συλλογιστική και τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων. Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος έγραψε τον 18ο αιώνα, ότι το σκάκι “δημιουργεί πολύτιμες ιδιότητες του νου. Χρήσιμες στη διάρκεια της ζωής, που αποκτούνται ή ενισχύονται από αυτό, έτσι ώστε να γίνουν συνήθειες. Έτοιμες για όλες τις περιπτώσεις. Γιατί η ζωή είναι ένα είδος σκακιού…”.

Μπόουλινγκ / μπιλιάρδο 

Μπορεί αυτά τα παιχνίδια να σας πηγαίνουν πίσω στα μαθητικά σας χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι το μπόουλινγκ, που ήταν πολύ δημοφιλές ανδρικό παιχνίδι τη δεκαετία του 1950, εξακολουθεί να είναι πολύ διασκεδαστικό και σίγουρα αξίζει να παίξετε με τους φίλους σας. Όσο για το μπιλιάρδο, που συνδυάζει στρατηγική, γεωμετρία και πολλές φορές ψυχολογία για να κερδίσετε, είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να διασκεδάσετε με τους φίλους σας.

Ξυλογλυπτική

Αν πάντα θαυμάζατε εκείνους που μπορούν να πάρουν ένα κομμάτι ξύλο και να το μεταμορφώσουν σε κάτι χρήσιμο και όμορφο, από διακοσμητικό αντικείμενο μέχρι μικρό έπιπλο, δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε μαθήματα ξυλογλυπτικής σε ένα εργαστήριο. Κι όταν οι άλλοι θα θαυμάζουν τις δημιουργίες σας, θα μπορείτε να περηφανεύεστε ότι τις φτιάξατε μόνοι σας!

Ιστιοπλοΐα 

Η ιστιοπλοΐα περιλαμβάνει μερικές από τις αρχαιότερες παραδόσεις: την πρόγνωση του καιρού, την πλοήγηση, τις δεξιότητες του δεσίματος, κ.λ.π. Δίνει κυριολεκτικά μια ανάσα φρέσκου αέρα και παρέχει σωματική άσκηση και ψυχική ανάταση. Μπορεί να φαίνεται ακριβό χόμπι, αλλά αφού κάνετε τα απαραίτητα μαθήματα, μπορείτε να νοικιάζετε με την παρέα σας ένα ιστιοπλοϊκό το Σαββατοκύριακο και να απολαμβάνετε την επαφή με τη θάλασσα!

Κατάδυση

Αν πάλι σας ιντριγκάρει περισσότερο ό,τι υπάρχει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, τότε η κατάδυση αναψυχής είναι το χόμπι που σας ταιριάζει. Αφού παρακολουθήσετε μαθήματα και λάβετε την απαραίτητη πιστοποίηση, θα μπορείτε να απολαμβάνετε τις βουτιές σας εξερευνώντας έναν άγνωστο κόσμο και βιώνοντας την απόλυτη γαλήνη.

Γκολφ

Ένα από τα σπορ που θεωρείται πιο αριστοκρατικό και από το τένις, αφενός επειδή διαρκεί πολύ και οι κινήσεις απαιτούν χάρη και ακρίβεια, και αφετέρου επειδή ο εξοπλισμός και η διαμόρφωση των χώρων όπου διεξάγεται είναι αρκετά δαπανηρά. Είναι πραγματικά το παιχνίδι των κυρίων. Σχεδόν πάντα ανταγωνίζεστε τόσο τους άλλους, όσο και τον εαυτό σας.

Εθελοντισμός 

Αν ο αλτρουισμός είναι ένα από τα χαρακτηριστικά σας και αντί να αφιερώνετε τον ελεύθερο χρόνο σας στον εαυτό σας, προτιμάτε να βοηθάτε κάποιους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, τότε μπορείτε να δραστηριοποιηθείτε μέσω του εθελοντισμού. Καθώς βοηθάτε ένα συνάνθρωπο, θα νιώσετε την ικανοποίηση της προσφοράς, θα αποκτήσετε νέες εμπειρίες, θα αισθανθείτε χρήσιμος, θα μοιραστείτε τις ιδέες της κοινωνικής αλληλεγγύης και του σεβασμού.

citykidsguide

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!