Κατοικίδια & Ζώα

Κατοικίδια στις διακοπές

Συντάκτης  | 

pets diakopesΜπορεί οι διακοπές με το κατοικίδιό μας να είναι πιο γεμάτες, πιο διασκεδαστικές, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι είναι η συντροφιά μας, όχι η σκιά μας. Εάν έχουμε κάποιο πτηνό, ερπετό ή ψάρι που ζει σε μικρή γυάλα, τα πράγματα είναι σχετικά απλά. Το μόνο που πρέπει να επιμεληθείτε περισσότερο είναι η ασφαλής μεταφορά του. Στην περίπτωση του ψαριού, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε κάποιο εμφιαλωμένο νερό, γιατί τυχόν απότομη αλλαγή στα ιόντα του νερού του δικτύου, μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα.Εάν όμως έχουμε ένα τετράποδο φίλο και ιδιαίτερα σκύλο, τα πράγματα αρχίζουν και δυσκολεύουν.
Επειδή εμείς θέλουμε να μαυρίσουμε δεν σημαίνει ότι και αυτός είναι ευτυχισμένος στην παραλία με 40 βαθμούς υπό σκιά. Το ότι βγαίνει μαζί μας βόλτες, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τον κουβαλάμε συνέχεια μαζί μας από το supermarket το πρωί, μέχρι τα μπουζούκια τα ξημερώματα. Επίσης ούτε να τον αφήνουμε στο δωμάτιο μόνο του, ώστε να αρχίσει να γαβγίζει και να χαλάσει τις διακοπές των υπολοίπων ενοίκων, ούτε τον κουβαλάμε μαζί μας σε μια πολυπληθή παραλία. Η εικόνα ενός σκύλου που μπαινοβγαίνει στη θάλασσα ανάμεσα σε κόσμο, ή που κάνει βόλτες ανέμελος ανάμεσα σε μικρά παιδιά μπορεί να μην ενοχλεί εσάς (κακώς), αλλά σίγουρα κάποιους θα τους εξοργίσει. Αν θέλετε να τον έχετε μαζί σας στην παραλία, φροντίστε να βρείτε κάποια ερημική, μη οργανωμένη όπως ορίζει ο νόμος, και μόνο δροσερές ώρες. Να θυμάστε ότι εσείς, με την συμπεριφορά σας και τις επιλογές σας μπορείτε είτε να αποθαρρύνετε κάποιους άλλους από το να γίνουν φιλόζωοι είτε να τους ενθαρρύνετε να αποκτήσουν κι αυτοί ένα κατοικίδιο τόσο ζηλευτό, όσο το δικό σας.
 
Διαμονή
Ανεξαρτήτως προορισμού το πρώτο μέλημα σας είναι ο χώρος διαμονής σας. Όλο και περισσότερα τουριστικά καταλύματα δέχονται να φιλοξενήσουν κατοικίδια, εσείς όμως θέστε το σαν ερώτηση όταν τηλεφωνήσετε για κατάλυμα.

Εξωτερικό
Αν ο προορισμός σας είναι το εξωτερικό, προμηθευτείτε όλες τις απαραίτητες διαπιστεύσεις που θα σας ζητηθούν από την εκάστοτε πρεσβεία και ενημερωθείτε έγκαιρα για τους κανονισμούς της χώρας που θα επισκεφτείτε.

Τι να πάρω, τι να αφήσω;
Βεβαιωθείτε ότι φορά το κολάρο με την κτηνιατρική του ταυτότητα. Πάρτε μαζί σας το λουρί, τη τροφή του, μπολ τροφής και νερού, το αγαπημένο του παιχνίδι, αμπούλες για εξωπαράσιτα και λεϊσμανίαση, μωρομάντηλα και σακουλάκια για τις ακαθαρσίες του. Και φυσικά τα πιστοποιητικά υγείας του.
 
Μετακίνηση
Εαν θα πάρετε μαζί σας αυτοκίνητο, τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα. Βρείτε ένα άνετο κλουβί μεταφοράς, μιας και το ζώο δεν πρέπει να είναι ελεύθερο στο χώρο της καμπίνας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αφού μια απρόβλεπτη συμπεριφορά του μπορεί να προκαλέσει ατύχημα. Μη φοβηθείτε να έχετε σε λειτουργία τον κλιματισμό, μιας και τα ζωάκια μας είναι πολύ εύκολο να πάθουν θερμοπληξία. Αν πρέπει κατά τη διάρκεια μιας ολιγόλεπτής στάσης να αφήσετε το κατοικίδιο σας εντός του αυτοκινήτου, φροντίστε να σταθμεύσετε σε σκιερό σημείο και να έχετε κάποιο παράθυρο ανοικτό για τον επαρκή αερισμό της καμπίνας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει το ζώο μας να βγάζει το κεφάλι του έξω από το παράθυρο.
Αν χρησιμοποιήσετε αεροπλάνο, μην θεωρήσετε αυτονόητο ότι όλες οι εταιρίες τις προϋποθέσεις για μεταφορά ζώων. Στα πλοία και τα τρένα υπάρχουν ειδικά κλουβιά για τους σκύλους, αν και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, θα σας αφήσουν να τα έχετε μαζί σας, αρκεί να περιορίσετε την παραμονή σας στο κατάστρωμα του πλοίου.

Editor: Παπαθανασίου Κ.
Πηγη: pet-land.gr

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *