Ομορφιά

Ενυδατώστε τα χέρια σας και κρύψτε τα σημάδια του χρόνου

Συντάκτης  | 

Ο χειμώνας είναι μια «σκληρή» εποχή για τα χέρια. Υποφέρουν πολύ τους κρύους μήνες του χρόνου αφού σε αυτή τη περιοχή το δέρμα μας παράγει πολύ λίγο σμήγμα και επομένως παρουσιάζει εντονότερη τάση ξηρασίας και αφυδάτωσης. Οι συνεχείς εναλλαγές κρύου–ζέστης από την ξηρή ατμόσφαιρα των θερμαινόμενων χώρων στη βροχή και την υγρασία του δρόμου, προκαλούν έντονη αφυδάτωση και έλλειψη λιπαρότητας, μειώνοντας τη φυσική ικανότητα του δέρματος να ενυδατώνεται. Οι συνέπειες είναι ορατές και αισθητές: το δέρμα ξεφλουδίζει, ξηραίνεται έντονα, «τραβάει» και κοκκινίζει.
Επιπλέον, οι δουλειές του σπιτιού και η εργασία κάθε ατόμου σημαίνουν για το δέρμα ιδιαίτερη επιβάρυνση, η οποία επιτείνεται από την καθημερινή χρήση σαπουνιού. Τα αποτελέσματα είναι αφυδάτωση, διαταραχή της δομής του δέρματος, χρωματικές αλλοιώσεις, εύθραυστα νύχια και βαθιές γραμμές και ζάρες.

Ολοκληρωμένη περιποίηση

Μάλαξη
Στα χέρια μας υπάρχουν περίπου 3.500 νευρικές απολήξεις ανά τετραγωνικό εκατοστό σε κάθε έναν από τους λοβούς των δαχτύλων, την πιο ευαίσθητη περιοχή του δέρματος. Συνεπώς, η μάλαξη στα σημεία αυτά, σε συνδυασμό με έλαια ή θρεπτικές κρέμες, αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευεργετική ακόμα και για την ψυχή.

Κρέμες
Οι θρεπτικές κρέμες, κυρίως τα γαλακτώματα με μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος, προσφέρονται για μια καταλληλότερη χειμερινή φροντίδα. Εγγυημένα αποτελέσματα έχουν επίσης τα προϊόντα με φυσικά έλαια (π.χ. έλαιο από πυρήνες σταφυλιού), τα οποία μοιάζουν πολύ με το φυσικό λίπος του δέρματος και ως εκ τούτου απορροφώνται καλά. Επιπλέον, οι βιταμίνες και η β – καροτίνη δρουν ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, ενώ οι μάσκες για τα χέρια (π.χ. με βασιλικό πολτό, βιταμινούχα συμπλέγματα ή aloe vera) μπορούν να κάνουν θαύματα ακόμα και στην ιδιαίτερα ταλαιπωρημένη περιοχή του τοιχώματος των νυχιών.

Σημάδια του χρόνου
Δείξε μου τα χέρια σου να σου πω πόσο είσαι!!! Δυστυχώς ή ευτυχώς τα χέρια μας είναι ο καθρέπτης της ηλικίας μας, αφού εμφανίζονται σταδιακά και κάποια αναπόφευκτα σημάδια γήρανσης. Αυτό συμβαίνει διότι η δομή του δέρματος στα άνω άκρα είναι πολύ λεπτή και δεν διαθέτει καθόλου υποδόριο λιπώδη ιστό. Με την πάροδο των χρόνων η ελαστικότητα των ιστών μειώνεται και συνεπώς το δέρμα γίνεται πλαδαρό, αδύνατο και γερασμένο, παρουσιάζοντας συχνά και κηλίδες γήρανσης. Η καταλληλότερη και αποτελεσματικότερη προστασία από τις κηλίδες γήρανσης είναι η πρόληψη. Είναι σημαντική η περιποίηση των χεριών από νεαρή ηλικία. Εκτός από την ενυδάτωση, χρειάζονται πλούσιες μαλακτικές ουσίες και βιταμίνες και φυσικά όσο το δυνατόν λιγότερη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.

Tips
Να πλένουμε τα χέρια σας μόνο με κρύο ή χλιαρό νερό. Το καυτό νερό ξηραίνει περισσότερο το δέρμα. Για το πλύσιμο των χεριών μπορείτε να χρησιμοποιείτε ειδικά έλαια.
Να φοράτε πάντα λαστιχένια γάντια όταν πλένετε πιάτα ή όταν καθαρίζετε, τα οποία προστατεύουν τα χέρια από τα επιθετικά μέσα καθαρισμού, αλλά και τον χειμώνα για να προστατεύονται απ΄το κρύο.
 Να έχετε στην τσάντα σας κρέμα για τα χέρια.
Να χρησιμοποιείτε το βράδυ καταπραϋντική μάσκα. Τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα, εάν φορέσετε πλαστικά γάντια μιας χρήσης μετά την εφαρμογή της και την αφήσετε να δράσει όλη νύχτα.

Editor: Κατερίνα Π.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *