Σχέσεις

Είσαι έτοιμη για ένα βήμα παραπάνω;

Συντάκτης  | 

Ο έρωτας σού έχει χτυπήσει τη πόρτα και εδώ και λίγο καιρό πετάς στον ουρανό. Το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι πότε θα τον ξαναδείς ενώ εκείνος σε γεμίζει ερωτόλογα. Αν πάλι είσαι τόσο τυχερή επειδή πλησιάζει η γιορτή ή τα γενέθλια σου, ετοιμάσου να δεχτείς αγκαλιές λουλούδια και σοκολατάκια.
Μη χαίρεσαι όμως για πολύ, όλα αυτά κρατούν έναν με δύο μήνες το πολύ. Κι αυτό γιατί ο έρωτας είναι σαν τον δείκτη του χρηματιστηρίου με αύξουσα αλλά και φθίνουσα πορεία. Τι γίνεται όμως όταν αρχίσει να παίρνει τη φθίνουσα πορεία και εσύ αρχίζεις να βλέπεις όλα τα αρνητικά του στοιχεία. Μήπως τα είχε από πιο πριν αλλά εσύ δεν τα έβλεπες; Κάθε σχέση έχει κάποια πράγματα κοινά που σου δείχνουν κατά που οδεύεις …

 

Ο πρώτος μήνας: καινούργιο κοσκινάκι μου και που να σε κρεμάσω…
Ενθουσιασμός, σεξ, ατελείωτα φιλιά και ξανά από την αρχή. Έχεις μια εμμονή να περνάς όσο περισσότερο χρόνο μπορείς μαζί του και να αμελείς τα πάντα σε σημείο που οι κολλητές σου παραπονιούνται ότι εξαφανίστηκες. Από την μεριά του, δεν σου χαλάει κανένα χατίρι, μπορεί να φτάσει σε σημείο να μη δει ποδόσφαιρο για χάρη σου. Και εννοείται ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλεις να σε δει άβαφη.

Στους τρεις μήνες: Πέφτουν οι μάσκες…
Έχεις καταλάβει τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα του καλού σου και το αρχικό πάθος δεν μπορεί να καλύψει όλα εκείνα που σας χωρίζουν (καιρός να δει και κανέναν αγώνα ποδοσφαίρου ο καημένος)… Επίσης, στους τρεις μήνες αρχίζει το συναισθηματικό δέσιμο και η πραγματική εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του άλλου. Μιλάτε λίγες φορές στο τηλέφωνο. Ήδη αντιμετωπίζετε τα πρώτα σας καβγαδάκια. Ξέρει πως πίνεις τον καφέ σου και ποια φαγητά σου προκαλούν αλλεργία. Φεύγετε για το πρώτο ρομαντικό Σαββατοκύριακο μακριά από όλους για 48 συνεχόμενες ώρες.

Στους έξι μήνες: πάρε πασά μου την οδοντόβουρτσα μου…
Είστε μαζί τόσο ώστε να ξέρετε τι σας φτιάχνει και τα σας χαλάει.  Σου περνάει η σκέψη να του πεις σ’ αγαπώ για πρώτη φορά (το ίδιο και σε εκείνον). Αφήνεις την οδοντόβουρτσά σου, ένα μπλουζάκι και μια αλλαξιά εσώρουχα σπίτι του και εκείνος δεν τα πετάει από το παράθυρο. Το όνομά του είναι πρώτο στη λίστα ταχέων κλήσεων του τηλεφώνου σου. Σε γνωρίζει στους γονείς του. Αρχίζετε και βγαίνετε με κοινές παρέες. Δηλώνει αυθόρμητα πως σε βρίσκει υπέροχη όταν ξυπνάς το πρωί και το εννοεί.

Στον έναν χρόνο: κρεβατομουρμούρα
Επέτειος ενός χρόνου σε μια υγιή σχέση σημαίνει ότι πλέον μπορείτε να συνεννοηθείτε και γνωρίζετε αρκετά ο ένας για τον άλλον. Το ενδεχόμενο της δέσμευσης και οι σκέψεις αν τελικά αυτός είναι ο κατάλληλος αρχίζουν να επικρατούν. Κάνετε τις πρώτες κοινές δημόσιες εμφανίσεις σε επαγγελματικές εξόδους, γάμους, βαπτίσεις και οικογενειακές συγκεντρώσεις και όλοι αρχίζουν να σας εύχονται «και στα δικά σας». Περνάτε τις πρώτες κοινές καλοκαιρινές διακοπές που έχουν διάρκεια τουλάχιστον πέντε ημερών. Σκέφτεσαι πως ίσως καταφέρεις να του αλλάξεις μερικές από τις κακές συνήθειες (το ποδόσφαιρο με τίποτα, στο υπογράφω).

Στα τρία χρόνια: εμείς οι δυο πάμε πακέτο
Συμφωνείτε ακόμα και σε εκείνα που διαφωνείτε, κρατάτε χώρο και για τις προσωπικές ασχολίες σας και δεν αφήνετε τη ρουτίνα να σας πνίξει. Είστε μαζί χωρίς να χρειάζεται να κάνετε τα πάντα παρέα. Όπως καταλαβαίνεις, τρία χρόνια είναι αρκετά για να αποφασίσει το που βαδίζετε ως σχέση. Σε φωνάζει ‘γυναίκαααα’ μπροστά σε όλους και κανείς από τους φίλους του δε το κατακρίνει. Γνωρίζεις αυτοπροσώπως όλους τους συγγενείς του και αυτός το ίδιο.  Όλοι ανεξαιρέτως, σας ρωτάνε ‘πότε με το καλό’;
Δεν σταματά να το κάνει μαζί σου δύο και τρεις φορές την ημέρα.
Ξέρει πως μαγειρεύεις και πλέον το ξεχωρίζει από της μαμάς του. Καταλαβαίνει πότε έκοψες και έβαψες τα μαλλιά σου και πλέον αρχίζει και έχει άποψη. Σε θαυμάζει και δεν ξεχνάει να στο δείχνει -με λόγια και πράξεις. Έχει πάψει προ πολλού να αγχώνεται αν έχεις καθυστέρηση.

Editor: Κατερίνα Π.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *