Ομορφιά

Αποτρίχωση – Ποιες μέθοδοι αποτρίχωσης είναι οι καλύτερες;

Συντάκτης  | 

Τους χειμερινούς μήνες όλες μας κάνουμε το μεγάλο λάθος και αφήνουμε στην άκρη την περιποίηση του εαυτού μας και όταν έρθουν οι πρώτες ζέστες, τρέχουμε να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα…. Πόδια, μπικίνι και μασχάλες μένουν παραπονεμένα αφού δεν ασχολούμαστε καθόλου μαζί τους… πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Ο χειμώνας είναι η κατάλληλη εποχή για να αποφασίσουμε ποια μέθοδο αποτρίχωσης θα χρησιμοποιήσουμε ώστε να βγούμε στη παραλία με βελούδινο δέρμα.

 

Ξυραφάκι
Είναι καλή επιλογή για τα πόδια και της μασχάλες. Τo πλεονέκτημά του είναι ότι είναι γρήγορο, πρακτικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του ντουζ. Τα μειονεκτήματά του είναι οι μικροτραυματισμοί και το εξαιρετικά παροδικό αποτέλεσμα (από μία ημέρα έως τρεις, ανάλογα με την πυκνότητα της τριχοφυΐας). Μην το προτιμήσετε για το πρόσωπο ή το μπικίνι γιατί δυναμώνει τη τρίχα και βγαίνει πιο άγρια. Επίσης, αν έχετε έντονη τριχοφυΐα, ίσως είναι καλύτερο να υιοθετήσετε κάποια άλλη μέθοδο.

Κρέμα αποτρίχωσης
Δεν υπάρχει ο κίνδυνος να κοπείτε και η τρίχα που ξαναβγαίνει δεν είναι τόσο άγρια όσο με το ξυραφάκι. Το αποτέλεσμα διαρκεί λίγο παραπάνω (2-4 ημέρες). Ωστόσο, αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, μπορεί να δημιουργήσει ερεθισμούς (κοκκινίλες, φαγούρα). Κάντε ένα τεστ στη περιοχή που θέλετε να αποτριχώσετε και μην ξεχνάτε ότι η επιδερμίδα στο πρόσωπο είναι πιο ευαίσθητη από το σώμα.

Κερί / Χαλάουα
Αν δεν έχετε ευρυαγγείες ή φλεβίτιδα, το ζεστό κερί είναι μία από τις καλύτερες μεθόδους. Για να το ζεστάνετε γρήγορα, η ιδανική λύση είναι να το βάλετε σε φούρνο μικροκυμάτων. Αν πάλι βαριέστε αυτή τη διαδικασία, χρησιμοποιήστε ταινίες κρύου κεριού. Έξτρα συμβουλή: Για να καταπραΰνετε τους ερεθισμούς που προκαλεί το κερί, μετά την αποτρίχωση απλώστε στα πόδια σας ένα λάδι σώματος ή μια συμπυκνωμένη κρέμα σώματος (body butter). Τα αποτελέσματα διαρκούν έως και 1 μήνα.
Έξτρα συμβουλή: Μην αφήνετε τις τρίχες να μεγαλώνουν πάνω από 2 χιλιοστά, ώστε να ελαχιστοποιείται ο πόνος.

Συσκευή αποτρίχωσης
Πρόκειται για οικονομική και πρακτική μέθοδο με αποτέλεσμα που διαρκεί πολύ. Το μόνο πρόβλημα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε είναι κάποιες τριχούλες που γυρνούν προς τα μέσα. Για να το αποφύγετε, κρατάτε τη συσκευή κάθετα στο δέρμα. Έξτρα συμβουλή: Για καλύτερα αποτελέσματα, προγραμματίστε την αποτρίχωση μετά το μπάνιο, που οι πόροι του δέρματος θα έχουν ανοίξει.
Δεν τη συστήνουμε στο πρόσωπο γιατί μπορεί να τραυματίσει το ευαίσθητο δέρμα.
Στη περιοχή της μασχάλης αν η τριχοφυΐα δεν είναι τόσο έντονη, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε, αφού πρώτα κόψετε τις τρίχες με το ψαλιδάκι. Στην αντίθετη περίπτωση, καλύτερα να την αποφύγετε λόγω της ευαισθησίας της περιοχής.

Λέιζερ
Είναι η πιο ακριβή αλλά και η πιο καλή μέθοδος, αφού μετά από λίγες συνεδρίες απαλλάσσεστε διά παντός από την τριχοφυΐα. Ενδείκνυται για όλες τις περιοχές. Κάντε μια έρευνα αγοράς για να επιλέξετε το κατάλληλο ινστιτούτο με τη καλύτερη τιμή, πριν ξεκινήσετε.

Editor: Κατερίνα Π.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *