Πρόσωπα

Συνέντευξη με τη συγγραφέα Σούλα Τσιάτσιου, στο βιβλιοπωλείο «Λαμπρίδης»

Συντάκτης  | 

bibliopoleio-lambridis-vivlio-tsiatsiouΑπό την Χρύσα Παπά
Design Magazine Team

Την Πέμπτη 16 Μαΐου, στο βιβλιοπωλείο «Λαμπρίδης» στα Τρίκαλα, διοργανώθηκε από τον ιδιοκτήτη του Αθανάσιο Καράση η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Σε ευχαριστώ γιαγιά» από τις εκδόσεις Άγκυρα, με την παρουσία της συγγραφέως!

Η Τρικαλινή συγγραφέας του βιβλίου Σούλα Τσιάτσιου, παραβρέθηκε στο βιβλιοπωλείο το οποίο επισκέφτηκαν πάρα πολλοί μικροί φίλοι με τους γονείς τους,

που απόλαυσαν μια υπέροχη βραδιά, πλαισιωμένη από πολλές εκπλήξεις, θεατρικό παιχνίδι, δραστηριότητες διατροφής και πολλά άλλα!

bibliopoleio-lambridis-vivlio-tsiatsiou-trikala-thessalia

bibliopoleio-lambridis-vivlio-tsiatsiou-trikala-thessalia

Η Σούλα Τσιάτσιου γεννήθηκε στα Τρίκαλα, είναι παντρεμένη και μητέρα ενός δεκαοχτάχρονου κοριτσιού. Ο χρόνος της μοιράζεται ανάμεσα στην διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας, καθώς διευθύνει δύο Κέντρα Ξένων Γλωσσών, και στις σπουδές της στο τμήμα Ισπανικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Τον υπόλοιπο χρόνο της, τον αφιερώνει στην ανάγνωση βιβλίων ποικίλης ύλης και στη συγγραφή.

bibliopoleio-lambridis-vivlio-tsiatsiou-trikala-thessalia

Τη συνάντησα μετά την ιδιαίτερη αυτή παρουσίαση, στο βιβλιοπωλείο «Λαμπρίδη» και μιλήσαμε για την ίδια και το βιβλίο της.

bibliopoleio-lambridis-vivlio-tsiatsiou-trikala-thessalia

Χρύσα Παπά: Κυρία Τσιάτσιου πότε ξεκινήσατε να γράφετε βιβλία;
Σούλα Τσιάτσιου: Από μικρό παιδί μου άρεσε να γράφω εντελώς ερασιτεχνικά, επίσημα ξεκίνησε πριν από δέκα έτη περίπου με το ”Ασημένιο Βουνό” το οποίο εκδόθηκε από τις εκδόσεις Μ.Σιδέρη. Στη συνέχεια ακολούθησαν πολλές ανέκδοτες ιστορίες οι οποίες απλά κλειδώθηκαν σε ένα συρτάρι χωρίς διάθεση να ταξιδέψουν. Ξαφνικά, δραπέτευσε το ”Σ’ ευχαριστώ γιαγιά” και μάλλον θα το ακολουθήσουν κι όλα τα υπόλοιπα, πρέπει να ”δέσει ο χρόνος” για να υλοποιηθεί κάτι.

Χρύσα Π.: Το παραμύθι που μας παρουσιάσατε απόψε κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα, έτσι δεν είναι;
Σούλα Τ.: Ναι, το «Σε ευχαριστώ γιαγιά» είναι από τις Εκδόσεις Άγκυρα και τους ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη που μου δείξαν.

Χρύσα Π.: Από πού εμπνευστήκατε για αυτό;
Σούλα Τ.: Από μια ρεαλιστική κατάσταση που παρατηρούσα καθημερινά. Αν και συμβαίνει στις περισσότερες εργαζόμενες μητέρες, με συγκίνησε η περίπτωση αγαπημένης φίλης, η οποία εργαζόταν πάρα πολλές ώρες, με αποτέλεσμα η μκρή της αν και είχε πολλή ιδιαίτερη σχέση με τη γιαγιά της να στενοχωριέται υπερβολικά με την απουσία της μαμάς… Μέσα από αυτό λοιπόν θέλησα να λύσω την απορία σε όλα τα παιδάκια γιατί η μαμά αναγκάζεται να μην βρίσκεται συνεχώς δίπλα τους. Τα υπόλοιπα μηνύματα είναι συνάρτηση της αλληλεπίδρασης με τη γιαγιά.

bibliopoleio-lambridis-vivlio-tsiatsiou-trikala-thessalia

Χρύσα Π.: Πείτε μας δύο λόγια για το βιβλίο.
Σούλα Τ.: Είναι ένας ύμνος για τη γιαγιά το πρώτο βιβλίο. Η Βαλέρια, έχει τη γιαγιά της που τη συμβουλεύει και της μαθαίνει σχετικά με τη διατροφή και την αξία των λαχανικών και των φρούτων. Ενθαρρύνει τη Βαλέρια, με παραδείγματα για τη διατροφή. Επίσης της τονίζει τον ρόλο της μαμάς της, η οποία εργάζεται για να της παρέχει όλα τα απαραίτητα υλικά αγαθά και όχι μόνο. Η γιαγιά μέσα από την εμπειρία της και τα βιώματά της, μαθαίνει στη μικρή Βαλέρια για την αξία της αγάπης αλλά και το πόσο σημαντικό είναι το χαμόγελο στη ζωή μας.

Χρύσα Π.: Υπάρχει, στα άμεσα σχέδιά σας μια επόμενη επαγγελματική κίνηση;
Σούλα Τ.: Μετά από το παραμύθι «Σε ευχαριστώ γιαγιά» θα κυκλοφορήσει και το βιβλίο «Σε ευχαριστώ παππού». Υπάρχουν όμως και κάποιες ιστορίες με περιπέτειες, όπως το «Πού- Πάκ» και άλλα.

bibliopoleio-lambridis-vivlio-tsiatsiou-trikala-thessalia

Χρύσα Π.: Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο σας!
Σούλα Τ.: Και εγώ σας ευχαριστώ πολύ για την συνάντησή μας και ευχαριστώ και τον κύριο Αθανάσιο Καράση για την φιλοξενία στο χώρο του, το βιβλιοπωλείο «Λαμπρίδης»!

bibliopoleio-lambridis-vivlio-tsiatsiou-trikala-thessalia

Ακολούθησε το Design Magazine στο Facebook

 

Design your life. Discover our world. Live every moment.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.