Σεβίτσε με μάνγκο και τσίλι

 

Ceviche

Από τον
Sous Chef
Χρήστο Ζήντρο
/ LuisCook
xristos-zintros-chef

Σήμερα θα σας ταξιδέψω στο μακρινό Περού, με ένα πιάτο γεμάτο χρώματα και υπέροχη ιδιαίτερη γεύση!

 

Υλικά
1 ψάρι (λαυράκι η ρόφο)
2 πορτοκάλια
2 λάιμ
1 πιπεριά τσίλι (ψιλοκομμένη)
1 μάνγκο (ψιλοκομμένο)
1 κρεμμύδι άσπρο (ψιλοκομμένο)
Κόλιανδρο φρέσκο (ψιλοκομμένο)
Αλάτι  
Πιπέρι (φρέσκοτριμμενο)
Λουλούδια βρώσιμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Παίρνουμε το ψάρι που έχουμε επιλέξει (λαυράκι ή ρόφο) και αφαιρούμε το δέρμα του, κρατάμε μόνο τη λευκή σάρκα του. Καθαρίζουμε πολύ καλά τα κόκαλα και τα αγκάθια (μεγάλη προσοχή πρέπει να αφαιρεθούν όλα σχολαστικά). Κόβουμε το ψάρι σε μικρούς κύβους ίσα με ένα ζάρι.
Σε μια μπασίνα ή άλλο βαθύ σκεύος, βάζουμε τους χυμούς των πορτοκαλιών και των λάιμ και ρίχνουμε μέσα το ψάρι (για να ψηθεί). Ανακατεύουμε καλά ώστε ο χυμός να πάει παντού. Βάση του μεγέθους που έχει κοπεί το ψάρι, το αφήνουμε μέσα στον χυμό μόνο για 5 λεπτά. Προσοχή, εάν το αφήσετε περισσότερο μπορεί να αλλοιωθεί η γεύση που θέλουμε να πετύχουμε.
Σε μια άλλη μπασίνα, ρίχνουνε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι, τον κόλιαντρο, το τσίλι και το μάνγκο και τα  ανακατεύουμε καλά. Αφού περάσει ο χρόνος ψησίματος του ψαριού, ανακατεύουμε το ψάρι με τα λαχανικά.  Προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε ξανά. Ανακατεύουμε πάντα προσεκτικά για να μην διαλυθεί το ψάρι μας.

Παίρνουμε ένα βαθύ πιάτο και τοποθετούμε μέσα ένα τσέρκι. Ρίχνουμε σιγά σιγά και απαλά το σεβίτσε. Πασπαλίζουμε με φρέσκοτριμμενο πιπέρι και διακοσμούμε με τα λουλουδάκια.

* Εάν χρειαστεί προσθέτουμε μέσα στο πιάτο λίγο επιπλέον από τους χυμούς.

Ceviche


Ακολούθησε το Design Magazine στο Facebook