Τραχανότο με ποικιλία μανιταριών (εύκολη συνταγή)

 

traxanoto-manitaria

Από την
Chef de cuisine
Ελένη Κουμαντάνου
eleni-koumantanou-chef

Ένα ιδανικό πιάτο για τις κρύες μέρες ή για τις ημέρες νηστείας, με αρώματα έντονα. Πολύ γευστικό και χορταστικό!

Εμείς έχουμε επιλέξει να το δημιουργήσουμε με μανιτάρια, χωρίς αυτό να είναι η μόνη συνταγή.

Ουσιαστικά, είναι μια παραλλαγή ριζότου, που εμείς την έχουμε κάνει πιο παραδοσιακή, με βάση τον τραχανά.

ΥΛΙΚΑ

40 γρ. τραχανά.

20 γρ. μανιτάρια champignon.

20 γρ. μανιτάρια πλευρώτους.

5 γρ. μανιτάρια porcini αποξηραμένα, μαλακωμένα σε κρασί.

Αλάτι και πιπέρι, από μία πρέζα.

Ελαιόλαδο, λίγο για το ξεκίνημα.

Λάδι τρούφας.

Βούτυρο, ένα κομματάκι για το τελείωμα.

20 γρ. ξυνόγαλο ή γάλα φρέσκο.

Κρεμμύδι λίγο φρέσκο και λίγο ξερό.

Σκόρδο, λίγο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα μανιτάρια μας (όλα εκτός από τα αποξηραμένα). Όταν μαλακώσουν, προσθέτουμε λιωμένο το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο και τα porcini.

Ρίχνουμε το τραχανά, (ξινό κατά προτίμηση) και σβήνουμε με λευκό ξηρό κρασί. Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ ανακατεύοντας και συμπληρώνουμε νερό ή ζωμό.

Συμπληρώνουμε με υγρά σιγά-σιγά έως ότου βράσει και μαλακώσει ο τραχανάς. Δεν αργεί, γίνεται γρήγορα. Προσθέτουμε στο τέλος αλάτι, πιπέρι, λάδι τρούφας, ξυνόγαλο ή γάλα και ένα κομματάκι βούτυρο.

Σερβίρεται ζεστό με τριμμένη φέτα ή ξυνομυζήθρα.

 

Ακολούθησε το Design Magazine στο Facebook

 

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση