Design Magazine Winter 2019 Wedding 2018 Look Of the Week
Διακόσμηση Σπιτιού

Design Is This

Καλαμάρι με μαύρο τζατζίκι...

 

kalamari-tzatziki-0

Από τον Sous Chef Χρήστο Ζήντρο / LuisCook Χρήστος Ζήντρος

Θέλετε να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας με ένα διαφορετικό, ιδιαίτερο και ξεχωριστό πιάτο;

Σας έχω παρακάτω τη λύση φίλοι μου...

Πάμε να δούμε κάτι διαφορετικό...

 

 

 

 

Καλαμάρι με μαύρο τζατζίκι

kalamari-tzatziki-1

Υλικά (για 1 μερίδα):
1 καλαμάρι φρέσκο
Γιαούρτι  
Φρέσκο θυμάρι
Σκόρδο  
Αγγούρι  
Μελάνι σουπιάς
Ελαιόλαδο  
Λίγο ούζο
Αλάτι  
Πιπέρι άσπρο

Εκτέλεση:
Για το καλαμάρι:
Καθαρίζουμε το καλαμάρι (το καλαμάρι πρέπει να είναι πάντα φρέσκο), αφαιρούμε το κεντρικό κόκαλο και τις μεμβράνες που έχει κρατάμε το κεφάλι χωριστά και αφαιρούμε το μάτι. Λαδώνουμε το τηγάνι για να καβουρδίσουμε το σκόρδο και να αρωματίσουμε το ελαιόλαδο. Όση ώρα καβουρδίζουμε, ανοίγουμε το καλαμάρι και το χαράζουμε, όχι πολύ βαθιά, κάνοντας τετραγωνάκια.

Σε δυνατή φωτιά, στο τηγάνι που καβουρδίσαμε το σκόρδο ρίχνουμε λίγο θυμάρι, όταν κάψει ρίχνουμε πρώτα το κεφάλι, γιατί θέλει περισσότερο χρόνο και έπειτα ρίχνουμε και το σώμα. Αφαιρούμε το σκόρδο και το κρατάμε στην άκρη...

Για το τζατζίκι:
Τρίβουμε το αγγούρι πολύ φίνο, το πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι για να βγάλει τα υγρά του και το στραγγίζουμε καλά. Κρατάμε τον χυμό του αγγουριού ξεχωριστά.

Προσθέτουμε στο αγγούρι το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι άσπρο, λίγο ούζο και λίγο ελαιόλαδο.

Ξεχωριστά, σε μπλέντερ ρίχνουμε το καβουρδισμένο σκόρδο και τον χυμό του αγγουριού και τα χτυπάμε πολύ καλά... Προσθέτουμε το μελάνι της σουπιάς και ξαναχτυπάμε καλά δημιουργώντας μια σος...

Στήνουμε το πιάτο μας απλώνοντας στο κέντρο του τη σος με το σκόρδο και το μελάνι, τοποθετούμε το καλαμάρι και πασπαλίζουμε με το μείγμα του γιαουρτιού!   

* Προαιρετικά:
Μπορούμε να φτιάξουμε λαδολέμονο και να το σερβίρουμε μαζί ή να περιχύσουμε από πάνω (κατά προτίμηση) το πιάτο μας…

 

 

 

 

Ακολούθησε το Design Magazine στο Twitter, στο Facebook και στο Instagram.

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση