Γλυκά & Παγωτά

Γλυκό Ψυγείου νηστίσιμο με γάλα αμυγδάλου (+video) 

Συντάκτης  | 

Ένα γλυκό ψυγείου με γάλα αμυγδάλου και νηστίσιμα ή vegan μπισκότα που απλά θα λατρέψετε!

Αυτή την εβδομάδα σας έχω ένα ιδιαίτερο, ωραίο, εύκολο και πολύ δροσερό γλυκό ψυγείου. Είναι vegan και νηστίσιμο και μπορείτε να το απολαμβάνετε πάντα (ιδιαίτερα όλη την περίοδο της νηστείας).

Τι θα χρειαστεί για το γλυκό ψυγείου.

Υλικά

1500 γρ γάλα αμυγδάλου (χωρίς ζάχαρη).

150 γρ ζάχαρη.

130 γρ κορν φλάουρ.

Ξύσμα από 1 λεμόνι.

Χυμό από μισό λεμόνι.

2 βανίλιες.

2 πακέτα μπισκότα (vegan-νηστίσιμα).

Λίγο γάλα αμυγδάλου για βούτηγμα.

500-600 γρ μαρμελάδα της αρεσκείας σας (καλής ποιότητας).

* Εγώ χρησιμοποίησα σπιτική  μαρμελάδα φράουλα.

Εκτέλεση

1) Βάζουμε στην κατσαρόλα τα 1300 γραμμάρια γάλα (από τα 1500 που είναι στο σύνολο). Κρατάμε τα 200 στην άκρη για να αραιώσουμε το κορν φλάουρ.

2) Προσθέτουμε την ζάχαρη στο γάλα και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.

Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με ένα σύρμα και σταδιακά ρίχνουμε μέσα τα 200 γρ γάλα που κρατήσαμε (κρύο) για να διαλυθεί. Θέλουμε να δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο λείο υγρό μείγμα.

3) Μόλις ζεσταθεί το γάλα αμυγδάλου στην κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα και το μίγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά. Το έχουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πάρει μια βράση και να βγάλει φουσκάλες από πάνω.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ανακατεύουμε το μείγμα διαρκώς σε τακτά χρονικά διαστήματα, για να μην κολλήσει στον πάτο.

4) Όσο περιμένουμε να πάρει βράση η κρέμα μας κάνουμε την πρώτη στρώση από μπισκότα. Τα μπισκότα τα βουτάμε ένα ένα πρώτα στο γάλα αμυγδάλου, για να μαλακώσουν. Τα απλώνουμε έπειτα σε ένα γυάλινο πυρέξ ή σε ένα ταψί διαστάσεων (32*25) περίπου.

5) Μόλις η κρέμα κάνει πάλι τις πρώτες φουσκάλες και έχει πάρει βράση, στύβουμε μέσα λίγο χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε λίγο και είναι έτοιμη. Περιχύνουμε με την μισή από πάνω τα μπισκότα, με προσοχή. Να μην πέσει απότομα και χαλάσει την στρώση που έχουμε κάνει.

6) Κάνουμε άλλη μια στρώση με μπισκότα που τα έχουμε βουτήξει πρώτα σε γάλα και τελειώνουμε ρίχνοντας την υπόλοιπη μισή κρέμα μας. Σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτεται επάνω στο μίγμα.

7) Αφήνουμε το γλυκό για λίγες ώρες στον πάγκο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα το τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να παγώσει.

8) Τέλος, όταν έχει έρθει η ώρα να το σερβίρουμε ανακατεύουμε καλά την μαρμελάδα με ένα κουτάλι και εάν θέλουμε ρίχνουμε μέσα και λίγο χυμό από λεμονάκι (περίπου 1/2 λεμόνι). Απλώνουμε την μαρμελάδα απαλά επάνω από το παγωμένο γλυκό, με ΠΡΟΣΟΧΗ, κουταλιά κουταλιά. Σερβίρουμε και Απολαμβάνουμε! ❤

 
 
 

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!