6 λάθη που κάνουμε μετά την προπόνηση

 

FITNESS-MISTAKES-gymnastiki-lathiΥπάρχουν 6 κακές συνήθειες που πολλοί ακολουθούν μόλις φύγουν από το γυμναστήριο ή τελειώνουν την προπόνηση. Αν παρασυρθείτε φτάνουν για να «καταστρέψουν» ότι χτίζετε με πείσμα και ιδρώτα.
Διάβαστε τις και προσπαθήστε να τις αποφύγετε...

 

Υποκύπτετε στο φαγητό
Οι περισσότερες μετά τη γυμναστική υποκύπτουν αμέσως σε ένα γλυκό ή και σε ένα πλούσιο δείπνο για να αναπληρώσουν τη χαμένη ενέργεια. Ο οργανισμός λόγω της κόπωσης στέλνει αυτόματα το μήνυμα πως έχει ανάγκη από τροφή, οι ειδικοί όμως προτείνουν να περιμένετε τουλάχιστον μια ώρα μέχρι να φάτε οτιδήποτε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να παίρνετε βαθιές αναπνοές.

Καταναλώνετε ζάχαρη
Τα energy drinks μπορεί να μας δίνουν ενέργεια, συνήθως όμως περιέχουν γλυκαντικές ουσίες που μπλοκάρουν το μεταβολισμό. Έτσι δεν χάνετε εύκολα βάρος. Προσπαθήστε να αναπληρώνετε τα υγρά με άφθονο νερό.

Κοιμάστε
Ακόμα και αν νιώθετε έντονη κόπωση, μην πέσετε αμέσως στο κρεβάτι. Δώστε στο σώμα σας τον απαραίτητο χρόνο να επανέλθει και να χαλαρώσουν οι μύες, δηλαδή γύρω στις 2 ώρες.

FITNESS-MISTAKES-lathi-gymnastiki-stretching

Ξεχνάτε το stretching
Οι διατάσεις είναι εξίσου σημαντικές με την προπόνηση και αποτελούν πάντα τον απαραίτητο επίλογο ενός προγράμματος. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται ο κίνδυνος για τραυματισμούς και το σώμα αποκτά μεγαλύτερη ευελιξία.

Σκουπίζετε το πρόσωπό σας
Εφαρμόζετε την πετσέτα σας στην ιδρωμένη επιδερμίδα; Αν η απάντηση είναι ναι, μάθετε πως αυτό φράζει τους πόρους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σπυράκια. Καλύτερα λοιπόν να πλύνετε αμέσως το πρόσωπό σας με νερό.

Δεν πίνετε νερό
Είναι απαραίτητο για την ενυδάτωση του οργανισμού όχι μόνο στη διάρκεια της προπόνησης αλλά και μετά. Ακόμα μπορείτε να καταναλώσετε νερό καρύδας που είναι πλούσιο σε φυσικούς ηλεκτρολύτες.

govastileto.gr


 
Ακολούθησε το Design Magazine στο Facebook

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση