Γλυκά & Παγωτά

Choco Cheesecake: Cheesecake σοκολάτας που ξετρελαίνει (+video) 

Συντάκτης  | 

Choco Cheesecake

Εδώ σας έχω ένα από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά, το Choco Cheesecake, για να βυθιστείτε στην ¨άβυσσο¨ της σοκολάτας! Είναι ένα γλυκό που δημιούργησα και το παρουσίασα στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και το υπεραγαπώ!!!

Αυτό το Cheesecake σοκολάτας θα τους ξετρελάνει όλους! Είναι μια από τις καλύτερες συνταγές μου στην “καλύτερη εκδοχή” της!

Στο βίντεο στο τέλος της συνταγής σας δείχνω και βήμα βήμα πως μπορείτε να το φτιάξετε…

Υλικά

250 γρ. μπισκότα τύπου digestive ?
125 γρ. Κουβερτούρα λιωμένη ?
25 γρ. Ηλιέλαιο ή ότι λάδι χωρίς έντονη γεύση θες εσύ
400 γρ. Τυρί κρέμα
400 γρ. Πραλίνα φουντουκιού, όποια θέλεις εσύ…
250 γρ. Κρέμα γάλακτος, κρύα (35% λιπαρά). Χτυπημένη σε ελαφριά αφράτη σαντιγί
100 γρ. Φουντούκι, καβουρδισμένο και ψιλοκομμένο ή 50 γρ. Κροκαν φουντουκιού

Δοκιμάστε και αυτό…

Τούρτα Παγωτό Cheesecake σε 5′ λεπτά


Εκτέλεση

1) Τρίβουμε το μπισκότο σε μορφή πούδρας.

2) Βάζουμε την κουβερτούρα να λιώσει και μόλις λιώσει προσθέτουμε μέσα το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την σοκολάτα στο μπισκότο και ανακατεύουμε.

3) Εφόσον έχει ενσωματωθεί καλά η σοκολάτα στο μπισκότο και αυτό έχει αποκτήσει ένα σκούρο σοκολατένιο χρώμα, το τοποθετούμε σε ένα τσέρκι ή μία φόρμα με αποσπώμενη βάση, 22-24 εκ. Στρώνουμε καλά στον πάτο της φόρμας το μπισκότο και το πιέζουμε καλά με την βοήθεια του πίσω μέρους ενός ποτηριού, ώστε να κάνει και γωνία περιμετρικά στο τοίχωμα.

> Τοποθετούμε στο ψυγείο την βάση και συνεχίζουμε με την κρέμα.

4) Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και το αφρατεύουμε λίγο με το σύρμα.

5) Έπειτα, προσθέτουμε πραλίνα και ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθούν τα δυο υλικά.

6) Παίρνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε έως ότου δημιουργηθεί μια ελαφρά αφράτη σαντιγί. Έχοντας τη σαντιγί δίπλα μας, την προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα του τυριού, σε τρεις δόσεις. Ανακατεύοντας παράλληλα με μια μαρίζ από μέσα προς τα έξω, απαλά.

7) Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα τυριού και το φουντούκι ή το κροκάν φουντουκιού, ανακατεύουμε απαλά.

> Σε αυτό το σημείο βγάζουμε την φόρμα με την βάση μπισκότου από το ψυγείο.

8) Αδειάζουμε το μείγμα της κρέμας επάνω στο μπισκότο και στρώνουμε καλά με την μαρίζ. Ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και αφήνουμε το cheesecake σοκολάτας  για 2 ώρες, τουλάχιστον, μέσα στο ψυγείο. Ώστε να σφίξει η κρέμα.

Για το γλάσσο

Ρίχνουμε λίγο λίγο το ηλιέλαιο μέσα στην πραλίνα ανακατεύοντας ταυτόχρονα… Μέχρι να πάρει μια μορφή ρευστής σοκολάτας.

Προσθέτουμε φουντούκια ή κροκάν φουντουκιού και γαρνίρουμε το παγωμένο γλυκό μας.

Καλή Επιτυχία!

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!