Τρικαλινή Παράδοση
 

Γλυκά & Παγωτά

Choco Cheesecake (+video) 

Συντάκτης  | 

Choco Cheesecake

Σήμερα σας έχω ένα από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά, Choco Cheesecake! Είναι ένα γλυκό που δημιούργησα και το παρουσίασα στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και το υπεραγαπώ!

Αυτό το Choco Cheesecake θα τους ξετρελάνει όλους!

Παρακάτω σας δείχνω και βήμα βήμα πως μπορείτε να το φτιάξετε…

Υλικά

250 γρ. Μπισκότα Digestive

150 gr κουβερτούρα λιωμένη

1 κ.σ. Ηλιέλαιο (προαιρετικά)

 

400 γρ. Τυρί κρέμα

400 γρ. Πραλίνα φουντουκιού

250 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά παγωμένη και χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί

50 γρ. Κροκάν φουντουκιού

 

1 γεμάτη κ.σ. Πραλίνα φουντουκιού

Λίγο ηλιέλαιο

Κροκάν φουντουκιού

 

Εκτέλεση

1) Τρίβουμε το μπισκότο σε μορφή πούδρας

2) Μόλις λιώσει η σοκολάτα με το ηλιέλαιο την ρίχνουμε στο μπισκότο και ανακατεύουμε

3) Εφόσον έχει ενσωματωθεί καλά το μπισκότο στην σοκολάτα και έχει αποκτήσει ένα σκούρο χρώμα το τοποθετούμε σε ένα τσέρκι η μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 22-24 εκ και στρώνουμε καλά στον πάτο με την βοήθεια ενός ποτηριού ώστε να κάνει τοιχώματα

4) Τοποθετουμε στο ψυγείο την βάση και ξεκινάμε την κρέμα βάζοντας σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και αφρατεύοντας το λίγο με το σύρμα.

5) Έπειτα προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε καλά καλά να ενσωματωθούν τα δυο υλικά

6) Έχουμε την σαντιγί δίπλα μας και προσθέτουμε σε τρεις δόσεις ανακατεύοντας με μια Μαρίζ από μέσα προς τα έξω απαλά.

7) Ρίχνουμε μέσα το Κροκάν και ανακατεύουμε

8) Τέλος βγάζουμε την φόρμα έξω από το ψυγείο. Τοποθετούμε το μίγμα της κρέμας, στρώνουμε καλά και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον

Για το γλάσο

1) Ρίχνουμε λίγο λίγο το ηλιέλαιο μέσα στην πραλίνα ανακατεύοντας ταυτόχρονα… Μέχρι να πάρει μια μορφή ρευστής σοκολάτας.

Προσθέτουμε τα Κροκάν και γαρνίρουμε το παγωμένο γλυκό μας.

Καλή Επιτυχία!

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά. Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σου την τρέλα μου για την ζαχαροπλαστική!