Γλυκά & Παγωτά

Cheesecake με κρέμα εσπεριδοειδών (+video)

Συντάκτης  | 

Giannos Valianos

Αυτό το cheesecake με κρέμα εσπεριδοειδών είναι απλά εκπληκτικό! Είναι βέβαιο πως θα γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά σας, καθώς αρέσει σχεδόν σε όλους!

Το cheesecake είναι ένα πάρα πολύ αγαπημένο γλυκό και αρέσει σχεδόν σε όλους, με την κρέμα εσπεριδοειδών που σας έχω είναι απλά εκπληκτικό!

Αυτή η εκδοχή του είναι λίγο διαφορετική, πιο αρωματική και ιδανική για την “after” περίοδο των γιορτών. Ειδικά εάν είστε από αυτούς που δεν μπορούν να αποχωριστούν τα μελομακάρονα. 🙂 ❤

Αυτή η υπερσυνταγάρα είναι για ένα εύκολο, πεντανόστιμο και ελαφρύ Cheesecake! Αυτό το γλυκό γίνεται εύκολα, γρήγορα και μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμη και μελομακάρονα που (τυχόν) έχουν ξεμείνει στο ντουλάπι σου.

Υλικά

Για τη βάση

Εάν την κάνετε με μπισκότο…

220 γρ τριμμένα μπισκότα τύπου Digestive

1 κ.σ καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)

120 γρ βούτυρο (λιωμένο)

Εάν την κάνετε με μελομακάρονα… 

250 γρ μελομακάρονα τριμμένα

(φυλάμε ένα – δύο για διακόσμηση)

70 γρ βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα 

200 γρ τυρί κρέμα

500 γρ κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) παγωμένη (από το ψυγείο)

Ξύσμα και χυμό από ένα μεσαίο λεμόνι

2 κ.σ ζάχαρη άχνη

Για την επικάλυψη

2 αυγά

200 γρ ζάχαρη

200 γρ χυμό εσπεριδοειδών (πορτοκάλι, λεμόνι, μανταρίνι)

70 γρ βούτυρο

1 κ.γλ (κοφτό) κόρν φλάουρ

Εκτέλεση

Για τη βάση και την κρέμα

1) Θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα (ή τα μπισκότα). Ρίχνουμε επάνω το βούτυρο λιωμένο και τα ανακατεύουμε καλά να γίνει μία ωραία μάζα/ζύμη.

2) Απλώνουμε καλά σε τσέρκι ή σε φόρμα διαμέτρου 20-22 εκ. και βάζουμε την βάση στο ψυγείο, μέχρι να κάνουμε την κρέμα.

3) Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα το χυμό, το ξύσμα του λεμονιού και την άχνη ζάχαρη. Τα χτυπάμε όλα μαζί για ένα λεπτό με το μίξερ. Μόλις ανακατευτούν καλά και ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος παγωμένη. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να γίνει μία ωραία αφράτη παχύρευστη κρέμα.

4) Βγάζουμε τη φόρμα από το  ψυγείο και ρίχνουμε επάνω στη βάση την κρέμα.

5) Τοποθετούμε πάλι το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε μέχρι να παγώσει. Τουλάχιστον 2 ώρες.

Για την επικάλυψη

1) Βάζουμε σε ένα κατσαρόλακι όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο, και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.

* Να σημειώσω εδώ πως, μπορείτε να βάλετε ότι επικάλυψη εσείς επιθυμείτε, αλλά εγώ θα σας δείξω μια θεϊκή κρέμα εσπεριδοειδών!

 

2) Τοποθετούμε την κατσαρόλα επάνω στη φωτιά και χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε.

* Η σπάτουλα σιλικόνης είναι ιδανική καθώς μπορεί να εφαρμόζει τέλεια και στα τοιχώματα, οπότε παίρνουμε όλο το υλικό.

 

Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, όλη την ώρα, μέχρι να αρχίσει να δημιουργείται μία κρεμώδης υφή και να πάρει το μείγμα μας μία βράση.

Προσοχή

Ανακατεύουμε πολύ καλά καθ’ όλη τη διάρκεια της παρασκευής, για να μην καεί το αυγό.

 

3) Μόλις η κρέμα πάρει μία βράση είναι έτοιμη! Τότε, τη σουρώνουμε περνώντας την επικάλυψη μέσα από σίτα σε ένα άλλο μπολ. Αυτό το κάνουμε για να αποφύγουμε τυχόν σβόλους και να έχουμε μία λεία και βελούδινη επικάλειψη.

4) Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί και να ομογενοποιηθεί. Καλύπτουμε την κρέμα με μια μεμβράνη. Η μεμβράνη πρέπει να εφάπτεται επάνω στην επιφάνεια της κρέμας για να μην δημιουργηθεί “πέτσα”.

5) Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει καλά και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

6) Όταν κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο και την κρατάμε μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.

Για να σερβίρουμε το cheesecake

α) Μπορούμε να περιχύσουμε κάθε κομμάτι μεμονωμένα πριν το σερβίρισμα.

β) Περιχύνουμε απευθείας την κρέμα επάνω από το τσιζκέικ και το αφήνουμε ολοκληρωμένο στο ψυγείο.

 

 

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!