Γλυκά & Παγωτά

Cheesecake: Εύκολο και δροσερό (+video)

Συντάκτης  | 

© Giannos Valianos

Το cheesecake είναι ένα πάρα πολύ αγαπημένο γλυκό και αρέσει σχεδόν σε όλους με κρέμα εσπεριδοειδών είναι απλά εκπληκτικό! Αυτή η εκδοχή του είναι λίγο διαφορετική, πιο αρωματική και ιδανική για την after  περίοδο των γιορτών.

Ξεκινάμε το νέο έτος με μια υπερσυνταγάρα για cheesecake. ❤ Καλή χρονιά Σε όλους!!

Ένα εύκολο, πεντανόστιμο και ελαφρύ Cheesecake!

Γίνεται εύκολα, γρήγορα και μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τα μελομακάρονα που (τυχόν) σου περίσσεψαν.

Υλικά

Για την βάση

250 γρ μελομακάρονα τριμμένα

(φυλάμε ένα – δύο για διακοσμηση)

70 γρ βούτυρο λιωμένο

—- Εάν θέλετε να βάλετε Digestive, τότε βάζετε —–

220 γρ τριμμένο Digestive

1 κ.σ καστανή ζάχαρη(προαιρετικά)

120 γρ βουτυρο Λιωμένο

 

Για την κρέμα 

200 γρ τυρί κρέμα

500 γρ κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) παγωμένη (από το ψυγείο)

Ξύσμα και χυμό από ένα μεσαίο λεμόνι

2 κ.σ ζάχαρη άχνη

Για την επικάλυψη

2 αυγά

200 γρ ζάχαρη

200 γρ χυμό εσπεριδοειδών ( πορτοκάλι, λεμόνι, μανταρίνι)

70 γρ βούτυρο

1 κ.γλ (κοφτό) κόρν φλάουρ

Εκτέλεση

Για την βάση και την κρέμα

1) Θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα (ή τα μπισκότα). Ρίχνουμε επάνω το βούτυρο λιωμένο και τα ανακατεύουμε καλά να γίνει μία ωραία ζύμη.

Απλώνουμε καλά σε τσέρκι η σε φόρμα διαμέτρου 20-22 εκ. Βάζουμε την βάση στο ψυγείο, μέχρι να κάνουμε την κρέμα.

2) Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα το χυμό & το ξύσμα του λεμονιού και την άχνη ζάχαρη. Τα χτυπάμε όλα μαζί για λίγα δευτερόλεπτα με το μίξερ. Μόλις γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος παγωμένη και χτυπάμε μέχρι να γίνει μία ωραία αφράτη παχύρευστη κρέμα.

3) Βγάζουμε τη φόρμα από το  ψυγείο και ρίχνουμε επάνω στη βάση την κρέμα.

Τοποθετούμε πάλι το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει. Τουλάχιστον 2 ώρες

Για την επικάλυψη

* Να σημειώσω εδώ πως, μπορείτε να βάλετε ότι επικάλυψη εσείς επιθυμείτε, αλλά εγώ θα σας δείξω μια θεϊκή κρέμα εσπεριδοειδών!

1) Βάζουμε σε ένα κατσαρόλακι όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο, και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.

2) Τοποθετούμε την κατσαρόλα επάνω στη φωτιά και χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε.

* Η σπάτουλα σιλικόνης είναι ιδανική καθώς μπορεί να εφαρμόζει τέλεια και στα τοιχώματα, οπότε παίρνουμε όλο το υλικό.

Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά όλη την ώρα, μέχρι να αρχίσει να δημιουργείται μία κρεμώδη υφή και να πάρει μία βράση το μείγμα.

Προσοχή

Ανακατεύουμε πολύ καλά καθόλη τη διάρκεια της παρασκευής, για να μην καεί το αυγό.

3) Μόλις πάρει μία βράση είναι έτοιμη. Τότε την σουρώνουμε, περνώντας την επικάλυψη μέσα από σίτα σε ένα άλλο μπολ, για τυχόν σβόλους.

4) Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για να διαλυθεί. Την καλύπτουμε με μια μεμβράνη, πρέπει να εφάπτεται πάνω στην επιφάνεια της κρέμας. Αφήνουμε να κρυώσει και να πάρει θερμοκρασία δωματίου.

5) Όταν κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο και την κρατάμε μέχρι να την  χρησιμοποιήσουμε.

Για να σερβίρουμε το cheesecake

α) Μπορούμε να περιχύσουμε κάθε κομμάτι μεμονωμένα.

β) Περιχύνουμε την κρέμα πάνω από όλο το τσιζκέικ μας και το αφήνουμε στο ψυγείο.

 

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά. Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σου την τρέλα μου για την ζαχαροπλαστική!