Γλυκά & Παγωτά

Βουτυρόκρεμα (+video)

Συντάκτης  | 

Αυτήν εδώ τη λαχταριστή βουτυρόκρεμα θα τη λατρέψετε, θα σας μαγέψει γευστικά και θα θέλετε να τη χρησιμοποιείτε σε όλα σας τα γλυκά.

Η βουτυρόκρεμα είναι μια κρέμα με την οποία μπορείτε να διακοσμήσετε, να καλύψετε και να γεμίσετε πολλά γλυκά. Χρησιμοποιείται ως διακοσμητική σε cupcakes, τούρτες και πολλά γλυκά.

Ιδιαίτερα για τις εορταστικές περιόδους των Χριστουγέννων και του Πάσχα αυτή την κρέμα με την πλούσια γεύση βουτύρου θα τη λατρέψετε. Είμαι σίγουρος πως εάν θέλετε μια βελούδινη κρέμα για να διακοσμήσετε τις δημιουργίες σας, θα επιλέγετε πάντα αυτή τη συνταγή!

Πως θα φτιάξετε την απόλυτη βουτυρόκρεμα!

Υλικά 

150 γρ ασπράδι αυγού

300 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

1 πρέζα αλάτι (προαιρετικά)

375 -450 γρ βούτυρο αγελαδινό (κομμένο σε μικρά κομμάτια)

Λίγη υγρή βανίλια ή λίγο άρωμα (καφέ, καραμέλα, φράουλα, πικραμύγδαλο)

Χρώμα ζαχαροπλαστικής (μερικές σταγόνες, προαιρετικά)

Εκτέλεση

1) Σε ένα μπολ που αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες ρίχνουμε το ασπράδι αυγού και την κρυσταλλική ζάχαρη.

2) Τοποθετούμε το μπολ επάνω απο ένα κατσαρολάκι μέσα στο οποίο έχουμε βάλει λίγο νερό. Προσέχουμε να μην ακουμπάει το μπολ στο νερό.

3) Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να εξαφανιστεί κάθε κόκκος ζάχαρης μέσα στο μείγμα. Ιδανικά, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε θερμόμετρο, θέλουμε να φτάσει στους 60 βαθμούς.

4) Αφαιρούμε το μείγμα απο την φωτιά και το μεταφέρουμε στο μπολ του μίξερ. Χτυπάμε σε δυνατή  ταχύτητα μέχρι το μείγμα να κρυώσει εντελώς. Ουσιαστικά θέλουμε να πιάνουμε τον κάδο ή το μπολ και να νιώθουμε ότι έχει κρυώσει εντελώς.

5) Αρχίζουμε και προσθέτουμε ένα ένα τα κομματάκια του βουτύρου. Περιμένουμε να απορροφηθεί καλά το κάθε κομμάτι και έπειτα ρίχνουμε το επόμενο.

Στην αρχή το μείγμα θα φαίνεται σαν σούπα, αλλά μην σας αγχώνει, σιγά σιγά θα αρχίσει να πήζει και να σφίγγει.

6) Σταματάμε να ρίχνουμε βούτυρο μόλις αρχίσει η βουτυρόκρεμα να παίρνει μορφή.

7) Τέλος, προσθέτουμε και το άρωμα της επιλογής μας και χτυπάμε καλά για να ενσωματωθεί. Σταματάμε να χτυπάμε την κρέμα και αφαιρούμε τον κάδο απο το μίξερ (εάν είναι επιτραπέζιο).


Σε αυτό το σημείο μπορούμε να χρωματίσουμε την βουτυρόκρεμα μας ή να την αποθηκέυσουμε στην κατάψυξη έως και για 2 μήνες.


Εάν έχετε βάλει την βουτυρόκρεμα στην κατάψυξη, θα πρέπει πρώτα να την αποψύξετε εντελώς. Έπειτα πρέπει να την ξαναχτυπήσετε καλά για να πάρει πάλι όγκο.

Καλή επιτυχία!

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!