Τρικαλινή Παράδοση
 

Ομορφιά - Περιποίηση

Argan oil: Γνωρίστε το ευεργετικό αυτό έλαιο

Συντάκτης  | 

Το argan oil είναι ένα έλαιο το οποίο παρασκευάζεται στην έρημο του Μαρόκου. Τα οφέλη του είναι πολλά και απαραίτητα για την επιδερμίδα μας.

Ο καρπός του ελαίου αργκάν, argan oil, βρίσκεται στην ημιάνυδρη έρημο του Μαρόκου. Η συγκομιδή του γίνεται χειρωνακτικά και χρειάζονται πάνω από 12 ώρες για τη συλλογή του. Εξωτερικά θα μπορούσαμε να το προσομοιάσουμε με την ελιά. Μοιάζουν πολύ εξωτερικά, αλλά και εσωτερικά, καθώς εσωκλείνει και αυτό κουκούτσι.

Το δέντρο αργκάν ευδοκιμεί στην έρημο του Μαρόκου και από τους ντόπιους ονομάζετε «δέντρο της ζωής». Η παραγωγή του ελαίου γίνεται κυρίως από γυναίκες με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο, έως σήμερα. Οι καρποί μαζεύονται, αποξηραίνονται και ξεφλουδίζονται για την απόκτηση του πυρήνα. Στη συνέχεια αλέθονται με χειροκίνητους πέτρινους μύλους.

Το έλαιο αργκάν είναι ένα πολύτιμο αγαθό και έχει επίσης πλούσια καλλυντική σημασία!

Έχει αντιοξειδωτική δράση, καθώς διαθέτει αντιοξειδωτικά συστατικά όπως είναι τα λιπαρά οξέα αλλά και βιταμίνη Ε. Όλα αυτά τα συστατικά είναι απαραίτητα για την επιδερμίδα μας, καθώς της προσφέρουν πλούσια ενυδάτωση.

Τα καλλυντικά οφέλη του argan oil είναι:

– Ενυδατώνει το ξηρό και ταλαιπωρημένο δέρμα.

– Προστατεύει το ph της επιδερμίδας.

– Αναδεικνύει την υγιή όψη του δέρματος.

– Παράγει κολλαγόνο.

– Απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες.

– Προστατεύει την ποιότητα της ρίζας.

– Προσφέρει ελαστικότητα στο δέρμα (αλλά, και τα μαλλιά).

– Μειώνει την εξάπλωση αλλά και την εμφάνιση ραγάδων.