DIY

Φτιάξε μια ιδιαίτερη και οικονομική παπουτσοθήκη

Συντάκτης  | 

Τι θα έλεγες για μια ιδιαίτερη και διαφορετική παπουτσοθήκη φτιαγμένη με τα χεράκια σου;

Εάν είσαι λάτρεις του DIY μπορείς να δημιουργήσεις μια παπουτσοθήκη your way… Εάν βέβαια θέλεις και σε αυτό το σημείο να δώσεις το δικό σου touch μέσα στο σπίτι!  Τόλμησε το!

Σου προτείνουμε 8 εύκολα και έξυπνα στυλ για να δημιουργήσεις μια παπουτσοθήκη που πραγματικά θα σε θαυμάσουν όλοι για την ευρηματικότητα σου!

Μπορείς πραγματικά πολύ εύκολα και ξοδεύοντας μόνο πολύ λίγα χρήματα, να οργανώσεις τα παπούτσια σου.

Τα υλικά που πρέπει να χρησιμοποιήσεις μπορείς πραγματικά να βρεις παντού και έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις κάτι πολύ όμορφο, πρακτικό και ξεχωριστό. Μπορείς επίσης και να συνδυάσεις μεταξύ τους τις παρακάτω προτάσεις μας.

Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσεις με βάση το δικό σου, προσωπικό στυλ, την διακοσμητική πινελιά που χρειάζεται ένας χώρος του σπιτιού. Ενώ παράλληλα θα λύσεις και το πρόβλημα οργάνωσης των παπουτσιών σου.

Το σίγουρο είναι πως θα μπορέσεις να κάνεις μια ιδιαίτερη και εντυπωσιακή κατασκευή που θα την ζηλέψουν πολλοί!

Διακοσμητική κορνίζα.

Μπορείς να πάρεις τα μεγάλα κομμάτια από μια παλιά κορνίζα ή διακοσμητικό πηχάκι (κορνίζα τοίχου) από φελιζόλ και κόψτο στις διαστάσεις που θέλεις. Βάψτα στο χρώμα που ταιριάζει στον χώρο σου και στερέωσε το με καρφιά ή κόλλα χαμηλά στον τοίχο!

Κρέμασε τις γόβες σου και… voilà!

Σκάλα με ράφια.

Μια παραδοσιακή ξύλινη σκάλα μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε με πολλούς τρόπους, γιατί όχι και ως παπουτσοθήκη;

Μέτρησε την διάσταση στα σκαλοπάτια, αγόρασε ράφια στο μήκος που επιθυμείς (ανάλογα με το μέγεθος που θέλεις να δημιουργήσεις και έτοιμο. Αυτή την κατασκευή μπορείς πολύ άνετα να τη χρησιμοποιήσεις και ως βιβλιοθήκη!

Δομικό πλέγμα.

Αγόρασε πλέγμα γαλβανισμένο και στερέωσε το στον τοίχο σε όρθια κλήση. Έτοιμο!

Τελάρα τροφίμων.

Μπορείς να τα ζητήσεις σε έναν μανάβη ή να τα αγοράσεις από ένα κατάστημα με διακοσμητικά είδη. Πάρε διάφορες διαστάσεις και βάψτε μερικά στα χρώματα που επιθυμείς για να ταιριάξουν με τον χώρο. Τοποθέτησε τα με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργηθεί μια ωραία σύνθεση. Μπορείς για μεγαλύτερη σταθερότητα να τα δέσεις ή να τα βιδώσεις μεταξύ τους!

Σωλήνες ύδρευσης.

Αγόρασε τα από έναν υδραυλικό ή ένα κατάστημα με είδη ύδρευσης. Χρειάζεσαι απλά, χαλκοσωλίνες ή μπρούτζινους σωλήνες και τα εξαρτήματα για να τα… “δέσεις”. Ταφ και γωνίες. Μην παραλήψεις τις 4 βάσεις για να τα στερεώσεις στον τοίχο!

Σωλήνες PVC.

Πάρε 1 ή 2 σωλήνες αποχέτευσης pvc (ανάλογα με το μέγεθος της σύνθεσης που θέλεις να κάνεις) και κόψτους σε κομμάτια μήκους 30 εκατοστών.

Μπορείς να τους βάψεις και όταν στεγνώσουν να τους κολλήσεις ή να τους δέσεις!

Μεταλλικά κουτιά.

Βρες μεταλλικά κουτιά ίδιου στυλ και διάστασης και καθάρισε τα σχολαστικά. Αφαίρεσε τα χερούλια τους (εάν έχουν). Λείανε πολύ καλά το εσωτερικό μέρος μέσα από το καπάκι τους, ώστε εάν είχαν κάποια μεταλλική μεμβράνη να λειανθεί. Με αυτόν το τρόπο θα αποφύγεις τυχών κοψίματα ή γρατσουνιές στα παπούτσια.

Χαρτόκουτα.

Το καλύτερο σου το αφήσαμε για το τέλος…

Πήγαινε σε ένα σούπερ μάρκετ και επίλεξε χαρτόκουτα από τα τρόφιμα. Φρόντισε να έχουν βάθος 30-35 εκατοστά. Άνοιξε τα και κόψε κομμάτια των 45 εκατοστών μήκος. Δίπλωσε τα ανά 15 εκατοστά δημιουργώντας πυραμίδες και κόλλησε τα στις 2 άκρες τους με 2 ειδών χρωματιστή αυτοκόλλητη ταινία. Κόλλησε τα μεταξύ τους σε επίπεδα. Έτοιμο!

Be creative & heave fun!!!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!