Παιδί & Έφηβοι

Υγιεινά και νόστιμα snacks για το σχολείο και το γραφείο

Συντάκτης  | 

Tο πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχει το παιδί  μέσα στη σχολική του τσάντα, εκτός από τα βιβλία και την κασετίνα του, είναι η τροφή που θα του δώσει ενέργεια όλη μέρα. Ξεκινώντας από το πρωί για το σχολείο, αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας για τις υπόλοιπες δραστηριότητες του.

Το μυστικό βρίσκεται στο snack!

Αν το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, τότε το κολατσιό αποτελεί για έναν μαθητή, που έχει μπροστά του μία απαιτητητή και κουραστική ημέρα, το πιο σημαντικό εφόδιο για να τα καταφέρει.

Μερικές ιδέες για snacks τα οποία μπορεί να παίρνει μαζί του στο σχιλείο είναι:

#Χορταστική αραβική πίτα

Ίσως να σας φαίνετε δύσκολο, αλλά είναι το πιο εύκολο, trendy και δροσερό snack που μπορεί να ετοιμάσει μια μανούλα. Θα χρειαστείτε μόνο μία αραβική πίτα, την οποία θα αλείψει με λίγο βούτυρο ή με τυγμένο τυρί ή τυρί κρέμα. Μέσα μπορείτε να βάλετε από καπνιστή γαλοπούλα μέχρι και στήθος κοτόπουλου που έχετε  βράσει εσείς από την προηγούμενη μέρα (είναι σαφώς πιο υγιηνό), εάν δεν βάλατε τυρί προσθέστε μια φέτα, ντομάτα, μαρούλι, ακόμα και κοτομπουκιές που μπορεί να έχουν περισσέψει από το μεσημεριανό της ποηγούμενης μέρας.

#Φρούτα ή φρουτοσαλάτα
Αποτελούν το πιο υγιεινό snack που μπορεί να πάρει το παιδί στο σχολείο. Για την δική του διευκόλυνση καλό θα ήταν να είναι ξεφλουδισμένα και κομένα από το σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση όμως φροντίστε να τα αποθηκεύσετε σε ένα κατάλληλο σκεύος που κλήνει αεροστεγός (μπορείτε να βρείτε ειδικά για το σχολέιο στο εμπόριο). Στα κοινά ταπεράκια κάποια από τα φρούτα όπως το μήλο αλλοιόνωνται και μαυρίζουν.

Προτιμήστε φρούτα όπως μπανάνα, πορτοκάλι, μήλο, αχλάδι, ροδκινο, φράουλες, σταφίλι, διάφορα μούρα και ίσως καρπούζι ή πεπόνι, εάν η εποχή το επιτρέπει ακόμα.

Ιδιαίτερα η φρουτοσαλάτα τονώνει πάρα πολύ τα παιδιά. Εκτός τυ ότι τα δροσίσει, τους προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία και τους δίνει πολύ ενέργεια. Ιδανικό είναι να περιχύσετε από επάνω μια κουταλιά μέλη!!!

Tip

Προσπαθήστε να επιλέγετε προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας και όπλισε το παιδί σας με ακόμα περισσότερες βιταμίνες!

# Παστέλι με μπανάνα και ξηρούς καρπούς

Όσο απροσδόκητος και να σας φαίνεται αυτός ο συνδυασμός, στην πραγματικότητα δημιουργεί το απόλυτο super-food snack!

Λίγο το χορταστικότατο παστέλι με το μέλι, λίγο η μπανάνα, λίγο τα αμύγδαλα-φουντούκια-καρύδια… Το snack αυτό δήνει την απόλυτη ενέργεια που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

# Σπιτική μπάρα δημητριακών

Οι σπιτικές μπάρες δημητριακών δεν είναι τόσο δύσκολο να τις φτιάξετε όσο πιστεύετε. Έχοντας στο νου μας ότι οι περισσότερες μανούλες έχουν ελάχιστο χρόνο καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας, υπάρχουν πολλές εύκολες συνταγές με ελάχιστα υλικά. Μπορούμε να τις έχουμε έτοιμες από το προηγούμενο βράδυ. Εάν οι μπάρες δεν περιέχουν σοκολάτα, προσθέτοντας επιπλέον μικρά κομματάκια σοκολάτας το παιδί θα ξετρελαθεί.

#Ψωμάκι ολικής με αυγό, τυρί και αβοκάντο

Επειδή η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, την επόμενη φορά θα ήταν καλό να επιλέξουμε από το  super-market, ψωμί του τοστ ολικής αλέσεως (είναι πιο χορταστικό και το παιδί θα πεινάσει πάλι γρήγορα), τυρί, ένα βρασμένο αυγό κομμένο σε φέτες και αβοκάντο αλειμμένο (αντί για βούτυρο), τον καρπό της υγιεινής διατροφής. Ο συνδυασμός αυτός είναι γευστικός, πολύ θρεπτικός και χορταστικός.

Εάν εργάζεστε, το ιδανικότερο είναι το κολατσιό του παιδιού να το φτιάχνετε x3 ή 4 (ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας).

Έτσι το παιδί θα μάθει πως τρώτε ότι τρώει, άρα είναι κάτι καλό για όλους. Καθώς αυτά που του βάζετε να φάει είναι καλά και υγειηνά τόσο για εκείνο όσο και για εσάς. Το σημαντικότερο είναι πως θα μάθει να τρώει και σωστά, απέχωντας από κρουασάν, μπισκοτάκια και τοστ με υλικά χαμιλής ποιότητας.

Επίσης, είναι ένας καλός τρόπος να φροντίσετε και τη δική σας σιλουέτα, καθώς στη δουλειά δεν θα αναγκάζεστε ούτε εσείς εάν πεινάσετε να τρώτε διάφορα παχυντικά σάντουιτς ή junk food!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *