Γεύσεις

Πεντανόστιμη αυθεντική καρμπονάρα

Συντάκτης  | 

Μια πεντανόστιμη αυθεντική καρμπονάρα που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας! Λίγα υλικά, εύκολη εκτέλεση!

Από τον σεφ  Άκη Πετρετζίκη

ΥΛΙΚΑ για την καρμπονάρα

• 500 γρ. σπαγγέτι Νο 6

• αλάτι

• πιπέρι

• 150 γρ. guanciale ή πανσέτα ή μπέικον

• 1 κ.σ. βούτυρο

• 1 αυγό μεσαίο

• 4 κρόκους από μεσαία αυγά

Για το σερβίρισμα

• πιπέρι

• 100 γρ. πεκορίνο ή παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, τα σπαγγέτι και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.

• Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει.

• Κόβουμε το guanciale σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι.

• Προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.

• Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, τους κρόκους, πιπέρι, λίγο αλάτι και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός.

• Με μία κουτάλα της σούπας παίρνουμε περίπου 150 γρ. από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς.

• Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα βάζουμε στο τηγάνι με το guanciale, μία κουτάλα της σούπας από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.

• Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά για να ψηθούν τα αυγά από τα καυτά μακαρόνια.

• Βάζουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

• Σερβίρουμε αμέσως με πιπέρι και πεκορίνο τριμμένο.

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!