Άνδρας

Μύθος ή Πραγματικότητα: Πόσο μετράει η εξωτερική εμφάνιση;

Συντάκτης  | 

Δυστυχώς ή ευτυχώς, η εξωτερική εμφάνιση στις μέρες μας παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, διότι επάνω της στηρίζονται οι πρώτες εντυπώσεις που θα σχηματίσει ένας άνθρωπος για εμάς.

Η εξωτερική εμφάνιση των αντρών παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία τους με τις γυναίκες και δεν τους κατηγορώ. Είναι φυσιολογικό να έχουν ένα τέτοιο πιστεύω, απλά βλέπουν μόνο τη μία όψη του νομίσματος.

Η ομορφιά στον έξω κόσμο

Όλοι μπορούν να αναγνωρίσουν έναν αντικειμενικά όμορφο άνθρωπο. Συγκεκριμένα οι άντρες, μόλις δουν μια πολύ όμορφη γυναίκα, απευθείας νιώθουν σεξουαλική έλξη προς το μέρος της. Ομοίως, όταν μια γυναίκα βλέπει ένα όμορφο αρσενικό, νιώθει και εκείνη έλξη.

Οπότε, αν είσαι ένας αντικειμενικά πολύ όμορφος άντρας, τότε θα έχεις και περισσότερες επιτυχίες με τις γυναίκες. Ενώ αν είσαι κάτω του μέτριου, τότε οι επιτυχίες σου με τις γυναίκες (και μάλιστα με τις πολύ όμορφες) σαφώς και περιορίζονται, σωστά;

Εδώ όμως αρχίζει το θέμα να αποκτά ενδιαφέρον. Έχω δει αρκετούς όμορφους άντρες να κάθονται σε μια ήσυχη μεριά του μπαρ με την παρέα τους και να περνάνε καλά ώσπου ξαφνικά ξεπετάγεται μια γυναίκα και τους πιάνει την κουβέντα. (Μάλιστα μερικοί από αυτούς τους άντρες είναι και μαθητές μας).

Μετά από λίγα λεπτά βλέπω την ίδια γυναίκα να αποχωρεί από την παρέα με μια απογοήτευση στο πρόσωπο της. Όπα, τι έγινε; Εφόσον η εξωτερική εμφάνιση μετράει τόσο πολύ και η γυναίκα που τον προσέγγισε ήταν αντίστοιχα όμορφη, δε θα έπρεπε να καταλήξουν μαζί στο κρεβάτι ή έστω να ανταλλάξουν τηλέφωνα;

Επίσης, πόσες φορές έχεις δει έναν αντικειμενικά άσχημο άντρα να περπατάει χέρι -χέρι με μια εντυπωσιακή και όμορφη γυναίκα και να αναρωτιέσαι. «Αυτή με αυτόν; Μα καλά στραβή είναι;» Χμ. Μήπως έχει αρχίσει να μπερδεύεται λιγάκι το πράγμα;

H διαφορετική μεριά της ομορφιάς

Ο σκοπός μου δεν είναι να σε μπερδέψω ούτε να προσπαθήσω να σε πείσω ότι η ομορφιά μετράει ή δε μετράει. Το μόνο που θέλω είναι να δεις τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία. Έπειτα να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα.

Δε θα κάτσω να σου εξηγήσω με επιστημονικούς όρους γιατί μια γυναίκα νιώθει έλξη όταν βλέπει έναν όμορφο άντρα. Ούτε θα σταθώ στο ότι οι σεξουαλικές προτιμήσεις του άντρα σχηματίζονται από πολύ μικρή ηλικία και έπειτα δύσκολα αλλάζουν.

Επίσης δε θα σου πω ότι το ντύσιμο, το χτένισμα, η προσωπική υγιεινή κτλ είναι από τα βασικά στοιχεία που πρέπει να εξελίξει. Αλλά και να προσέξει ένας «άσχημος» άντρας προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες του στο να βρει ένα όμορφο ταίρι. Αυτές είναι βασικές αρχές και πρέπει να τις τηρούμε όλοι μας ανεξαιρέτως, τελεία και παύλα!

Πόσες φορές έτυχε να βρεθείς δίπλα σε μια κοπέλα (έστω και σε παρέα γνωστών) η οποία δε σου τράβηξε αρχικά το ενδιαφέρον με την εμφάνιση της; Αργότερα όμως μιλήσατε, ανταλλάξατε εμπειρίες και απόψεις, γελάσατε και ξαφνικά άρχισες να νιώθεις κάτι ευχάριστα περίεργο μέσα σου για αυτή την κοπέλα.

Άρχισε να σου αρέσει το χαμόγελο της, η ματιά της, το ηχόχρωμα της φωνής της ακόμα και το ότι δε «μασάει» να σου πάει κόντρα. Ως δια μαγείας, το ασχημόπαπο που αντίκρισες πριν από 20-30 λεπτά ξαφνικά μετατράπηκε σε κύκνο!

Ακόμα, πόσες φορές έτυχε να κάνεις κάτι ερωτικό με μια γυναίκα που εμφανισιακά ήταν όμορφη (σε σημείο που δεν πίστευες ότι θα μπορούσε μια τόσο όμορφη γυναίκα να είναι μαζί σου); Όμως όσο περνούσε ο καιρός, αυτή άρχισε να ξεδιπλώνει τον πραγματικό της χαρακτήρα ώσπου ο τρόπος και  συμπεριφορά της σε έκανε να αναθεωρήσεις. Ξαφνικά ο κύκνος που είχες γνωρίσει στην αρχή, μετατράπηκε σε ασχημόπαπο!

Αυτό που θέλω να σου πω είναι το εξής. Η ψυχή και το σώμα του ανθρώπου είναι ένα!

Δε σου λέω να υιοθετήσεις το στυλ του «ό,τι κάτσει». Σίγουρα όλοι μας πρέπει να έχουμε κάποια κριτήρια και να θέτουμε όρια ανάμεσα στις αλληλεπιδράσεις με το αντίθετο φύλο. Αλλά μην αφήνεις μόνο ένα κριτήριο (την εξωτερική εμφάνιση) να αξιολογήσει θετικά ή αρνητικά και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που κρύβει ένα άτομο. (Halo effect)

Θες λοιπόν να βρεις μια γυναίκα η οποία θα είναι όμορφη στα μάτια των άλλων και να σε ζηλεύουν; Θες να βρεις μια γυναίκα η οποία θα είναι όμορφη μόνο στα μάτια σου ή θες όλο το πακέτο;

Το θέμα είναι να πάρεις απόφαση ότι έχεις πολλές περισσότερες επιλογές και δυνατότητες από αυτές που ήδη νομίζεις ότι έχεις στο να βρεις ένα “όμορφο” ταίρι. Πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσεις ότι η δύναμη αυτής της απόφασης είναι στα δικά σου χέρια!

mensbible.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!