Γλυκά & Παγωτά

Θεϊκό Μιλφέιγ με Καραμελωμένο φύλλο.

Συντάκτης  | 

Το Μιλφέιγ με Καραμελωμένο φύλλο είναι μια πραγματικά Θεϊκή συνταγή για το πιο τραγανό και γευστικό μιλφέιγ που έχεις δοκιμάσει. Μπορείς να το στήσεις με ότι κρέμα θες εσύ. Η γεύση του… απλά απίστευτη. Θα ξετρελάνει τους πάντες!

Για το Μιλφέιγ με Καραμελωμένο φύλλο θα χρειαστείς:

Υλικά

6 φύλλα κρούστας

200 γρ. βούτυρο λιωμένο και σε θ.δ

1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για την κρέμα – Μους γιαουρτιού 

100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%-5%

2 κ.σ. καλό μέλι

Λίγα σπασμένα καρύδια

Εκτέλεση

1) Σε ξύλο κοπής η σε ένα ταψί  στρώνουμε το πρώτο φύλλο και αλείφουμε με το βούτυρο όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη όλο το φύλλο και τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο από πάνω πατώντας το να κολλήσει καλά και αλείφουμε πάλι με βούτυρο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Τέλος καλύπτουμε με το τρίτο και τελευταίο φύλλο κρούστας και αλείφουμε με βούτυρο. Δεν θέλουμε να επιπλέουν τα φύλλα από βούτυρο τόσο όσο.

Η δοσολογία είναι για να κάνετε την διαδικασία με το φύλλο 2 φορές.

2) Κόβουμε σε κομμάτια παραλληλόγραμμου σχήματος και βάζουμε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά η στην κατάψυξη για 5-10 λεπτά.

Tip1: Σε αυτό το σημείο μπορούμε να τυλίξουμε μερικά κομμάτια με μεμβράνη (το καθένα ξεχωριστά) και να τα αφήσουμε στην κατάψυξη μέχρι να θελήσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε.

3) Μόλις έχουν παγώσει τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα στρώνουμε σε μια λαμαρίνα. Ψήνουμε σε καλά προθέρμασμενο φούρνο στους 160 βαθμούς στην μεσαία σχάρα για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν

Τip2: Μπορούμε να ψήσουμε και 2 λαμαρίνες σε μεσαία και προτελευταία σχάρα. Απλώς στην μέση του χρόνου αντιστρέφουμε τις λαμαρίνες.

Για την κρέμα 

1)Σε ένα μπολ ρίχνουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να κάνει απαλές κορυφές και να γίνει σαν γιαούρτι.

 

2)Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μέλι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή.

Στήσιμο 

Σε ένα πιάτο τοποθετούμε ένα ψημένο φύλλο για βάση. Βάζουμε μια καλή κουταλιά από την κρέμα. Σπάμε λίγα καρύδια και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά και τελειώνουμε με το τρίτο κομμάτι φύλλου. Πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδια.

Καλή επιτυχία !!

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!