Design Summer 2018 Wedding 2018 Look Of the Week
Διακόσμηση Σπιτιού

Ισλανδία, ένα μοναδικό μέρος (+ video)

 

ΙσλανδίαΠολλά από τα άγρια φυσικά της τοπία και τη μυστηριώδη, σκοτεινή όψη της, τα γνωρίσαμε μέσα από το Game of Thrones…

Η Ισλανδία αναδύθηκε ως ηφαίστειο πριν από περίπου 25 εκατομμύρια χρόνια μέσα από τα άγρια κύματα του βόρειου Ατλαντικού. Ενεργά ηφαίστεια, καυτά ποτάμια λάβας και εντυπωσιακοί θερμοπίδακες συνυπάρχουν με αρχαίους παγετώνες, δυνατούς καταρράκτες, γαλάζιες λίμνες και ορμητικά ποτάμια, συνθέτοντας το μοναδικό τοπίο της άγριας, απροσπέλαστης και ανόθευτης ισλανδικής φύσης, η οποία συγκλονίζουν και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη!

Το απομονωμένο νησί της Ισλανδίας, είναι στο βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, ακριβώς έξω από τον Αρκτικό Κύκλο. Βρίσκεται ανάμεσα στη Γροιλανδία, τη Σκωτία, τις Νήσους Φερόες και τη Νορβηγία.

Είναι η νεότερη γεωλογικά χώρα του κόσμου και παραμένει έως και σήμερα ένα γεωλογικό φαινόμενο σε εξέλιξη. Χαρακτηρίζεται από την παρουσία πάγου, νερού και φωτιάς τα οποία συνυπάρχουν δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό τοπίο με παγετώνες, ορμητικούς καταρράκτες, θερμές πηγές και ηφαιστιογενή δράση.

Ισλανδία 1

Το κλίμα της είναι ψυχρό και το 10% της έκτασης του νησιού είναι καλυμμένο από παγετώνες. Παρόλα αυτά, το Ρεύμα του Κόλπου περνάει από τις ακτές τις χώρας και κάνει το κλίμα κάπως πιο ήπιο. Τα καλοκαίρια είναι ξηρά και δροσερά, ενώ οι χειμώνες σχετικά ήπιοι, για το γεωγραφικό πλάτος της χώρας, και με αρκετά ισχυρούς ανέμους. Η μέση θερμοκρασία στην πρωτεύουσα Ρέικιαβικ είναι 11˚C τον Ιούλιο και -1°C το Φεβρουάριο.

Ισλανδία 2

Η Ισλανδία έχει 332.529 κατοίκους (με βάση τις μετρήσεις του 2016), κατοικήθηκε περίπου για πρώτη φορά τον 9ο αιώνα από Σκανδιναβούς και Κέλτες. Η παράδοση λέει, ότι ο πρώτος μόνιμος κάτοικος ήταν Νορβηγός Βίκινγκ Ingólfur Arnarson, ο οποίος έφτιαξε το σπίτι του στη θέση όπου σήμερα βρίσκεται η πρωτεύουσα της χώρας, το Ρέικιαβικ.

Ισλανδία 3

Ρέικιαβικ
Το Ρέικιαβικ είναι η πρωτεύουσα της Ισλανδίας, η μεγαλύτερη πόλη της χώρας και, ταυτόχρονα, η βορειότερη πρωτεύουσα του κόσμου. Σύμφωνα με τους ιστορικούς, η ονομασία της πόλης είναι ισλανδική και σημαίνει «Κόλπος Καπνού», προφανώς από τους ατμούς των ζεστών πηγών. Σήμερα, ολόκληρο το Ρέικιαβικ χρησιμοποιεί αποκλειστικά τη γεωθερμική ενέργεια για τη θέρμανσή του. Η λίστα με τα σημαντικότερα αξιοθέατα της ισλανδικής πρωτεύουσας περιλαμβάνει το δημαρχιακό μέγαρο, τη φουτουριστική εκκλησία Hallgramskirkja, τη μεγαλύτερη εκκλησία της χώρας και ταυτόχρονα το πιο ψηλό κτίριο του Ρέικιαβικ (75 μ. ύψος), το υπερμοντέρνο κτίριο Perlan, όπου φιλοξενούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις, η μικρή λίμνη Tjornin και τα ξύλινα σπίτια της παλιάς πόλης, που είναι όλα βαμμένα με έντονα χρώματα. Ο μεγάλος αριθμός μουσείων, θεάτρων και γκαλερί στο Ρέικιαβικ φανερώνει μια πολιτιστικά ανήσυχη πόλη που έχει να προσφέρει πολλά στους επισκέπτες που αγαπούν την τέχνη και τον πολιτισμό.

Ισλανδία 4

Το φαντασμαγορικό Βόρειο Σέλας
Είναι μια από τις πιο μαγευτικές παραστάσεις της φύσης και είναι ορατό κατά τη διάρκεια του χειμώνα!
Σύμφωνα με επιστήμονες της NASA, βρίσκεται στα πιο λαμπρά του τα τελευταία 50 χρόνια, λόγω της αυξημένης ηλιακής δραστηριότητας. Επειδή πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο, τίποτα δεν είναι εγγυημένο. Μπορείτε όμως να αυξήσετε τις πιθανότητες να το δείτε, επιλέγοντας μια κρύα, καθαρή νύχτα, μακριά από τεχνητές πηγές φωτός.

Ισλανδία 5

Βόρεια Ισλανδία
Δεν υπάρχει υπερβολή να περιγράψουμε το βόρειο μέρος της Ισλανδίας ως ολόκληρη η χώρα σε μικρογραφία…

Πρόκειται για μια περιοχή των άκρων: Οι πλούσιες εκτάσεις των Skagafjordur και Eyjafjörður, τα τραχιά βουνά του Tröllaskagi πολλά από τα οποία είναι καλυμμένα από μικρούς παγετώνες, οι σχεδόν ερημικές τοποθεσίες της βορειοανατολικής ακτής, και το Grímsey που βρίσκεται στον Αρκτικό Κύκλο. Η περιοχή στο σύνολό της χαρακτηρίζεται από μεγάλους κολπίσκους και φιόρδ, περιβάλλεται από βουνά και στις δύο πλευρές. Είναι ίσως η καταλληλότερη περιοχή στην Ισλανδία για υπαίθριες δραστηριότητες, αλλά περιέχει επίσης ενδιαφέρον για την πολιτιστική κληρονομιά της. Ως δεύτερη μεγαλύτερη αστική περιοχή της Ισλανδίας, το Akureyri είναι ένα σημαντικό κέντρο για την τέχνη και το εμπόριο. Πολλά από τα μικρότερα χωριά προσφέρουν μια ρουστίκ και αγροτική εμπειρία με βαθιές παραδόσεις στη γεωργία και την αλιεία.

Ισλανδία 6

Νότια Ισλανδία
Η γοητεία νότια της Ισλανδίας έγκειται στους πολλούς, μεγάλους και εντυπωσιακούς καταρράκτες και παγετώνες του, στη μοναδική γεωλογία και συναρπαστική μεσαιωνική ιστορία. Το ανατολικό τμήμα της Νότιας Ισλανδίας κυριαρχείται από τον παγετώνα Vatnajökull και τα υδάτινα συστήματα που συνδέονται με αυτόν. Μεγάλα ποτάμια ρέουν από τον παγετώνα προς όλες τις κατευθύνσεις και έχουν δημιουργήσει μεγάλα υδάτινα επίπεδα κατά μήκος της νότιας ακτής. Ο παγετώνας, καθώς και μερικές από τις γύρω περιοχές συνθέτουν το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο στην Ισλανδία. Ο Νότος δεν αποτελεί μια αλιευτική ζώνη. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχει σχεδόν καθόλου φυσικά λιμάνια. Στην πραγματικότητα, η νότια ακτογραμμή από το Thorlakshofn στα δυτικά μέχρι το Höfn στα ανατολικά περιέχει μια σχεδόν αδιάσπαστη αμμουδιά ανοικτή άμεσα με τον επίβουλο Ατλαντικό Ωκεανό. Επιβάλλεται επίσης μια επίσκεψη στη γαλάζια λίμνη Jokusarlon, για να θαυμάσετε τα παγόβουνα που αποκολλώνται από τον παγετώνα Vatnajokull και επιπλέουν στα νερά της λίμνης.

Ισλανδία 7

Φυσικές θερμές πηγές και γεωθερμικές πισίνες
Η Ισλανδία είναι γεμάτη από φυσικές ιαματικές πηγές και γεωθερμικές πισίνες. Οι περισσότερες βρίσκονται κοντά στο Ρέικιαβικ. Είναι αναμφισβήτητα η χώρα της απεριόριστης πρόσβασης τόσο στο κρύο όσο και το ζεστό νερό, με τη δυνατότητα κάποιος να μπορεί να κάνει μπάνιο παντού. H Blue Lagoon είναι ίσως η πιο φημισμένη γεωθερμική πισίνα, αλλά υπάρχουν και άλλα πάρα πολλά σημεία που αξίζει να επισκεφτεί κανείς.     


Ισλανδία! Ένα μαγικό ταξίδι στη φύση!


Πηγές: Iceland / Wikitravel / Wikipedia / Versustravel

 

 

 

 Κάντε μας like στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση