Design Summer 2018 Wedding 2018 Look Of the Week
Διακόσμηση Σπιτιού

7 αλήθειες για την απιστία στο γάμο.

 

Απιστία στο γάμοΜύθοι και αλήθειες γύρω από την απιστία κυκλοφορούν πολλοί, τα περισσότερα έχουν να κάνουν με τη συμπεριφορά, το πώς κατέληξε κάποιος να απιστήσει και πόσο εύκολο είναι να το καταλάβει ο σύντροφος. Τα περισσότερα είναι θεωρίες, φιλοσοφικές συζητήσεις και... πράγματα βγαλμένα από εμπειρίες και πραγματικά γεγονότα.

Η επιστήμη όμως, μας δίνει 7 αλήθειες γύρω από την ανδρική απιστία για πράγματα που ποτέ δε σκεφτήκαμε και ίσως μας φανούν λίγο υπερβολικά.

Αλήθεια 1
Οι άντρες προτιμούν να απατούν με γυναίκες που γνωρίζουν.
Σύμφωνα με έρευνα του Focus on the Family, περισσότερο από το 60% των εξωσυζυγικών σχέσεων ξεκινούν από τον εργασιακό χώρο. Και όπως λέει η ειδικός γάμων Μέρι Τζο Ραπίνι «Πολλές από εμάς νομίζουμε ότι οι γυναίκες με τις οποίες μας απατούν οι άνδρες μας δεν είναι σοβαρές γιατί προκύπτουν από μια τυχαία γνωριμία. Μεγάλο μας λάθος!!! Οι σχέσεις πρώτα είναι φιλικές και μετά γίνονται ερωτικές».

Αλήθεια 2
Συνεχίζουν να είναι ερωτευμένοι με τις συζύγους τους οι περισσότεροι άντρες που απατούν.
Η ψυχολόγος Άντρα Μπρος ισχυρίζεται ότι «Η απιστία συνήθως συμβαίνει στη φάση της συντροφικής αγάπης, όταν τα ζευγάρια έχουν τακτοποιηθεί, έχουν κάνει παιδιά και γενικά όταν έχει σταθεροποιηθεί η ζωή που έχουν χτίσει μαζί. Οι άντρες που απατούν δε σημαίνει ότι δεν είναι ερωτευμένοι πια με τις γυναίκες τους. Απλά δεν είναι ικανοποιημένοι με το πώς έχει φτάσει η σχέση τους τη δεδομένη στιγμή. Επίσης οι περισσότεροι που απατάνε είναι επειδή απλά είναι άπιστοι. Το έχουν στο αίμα τους! Και δε φταίει η συμπεριφορά της συντρόφου για την απιστία.»

Αλήθεια 3
Οι παραπάνω άντρες μισούν τους εαυτούς τους αφού απιστήσουν.
Όταν λέμε ότι κάποιος απατά τη σύντροφό του, φτιάχνουμε στο μυαλό μας, την εικόνα ενός ανθρώπου χωρίς ηθικούς φραγμούς και ανέντιμο. Κι όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει πάντα, γιατί πολλοί άντρες αισθάνονται να μισούν τον εαυτό τους μετά την απιστία και σκέφτονται ότι έχουν αποτύχει στο ρόλο τους σαν σύντροφοι.

Αλήθεια 4
Οι άντρες κάνουν περισσότερο σεξ με τη γυναίκα τους όταν ξεκινούν να την απατούν.
Σε αντίθεση με το «έχω πονοκέφαλο της γυναίκας» οι άνδρες που απιστούν κάνουν με τη γυναίκα τους περισσότερο και καλύτερο σεξ. Αυτό οφείλεται στις ενοχές του αλλά και στο γεγονός ότι ανανεώνεται και γίνεται υπερδραστήριος. Σύμφωνα με τη Ραπίνι «Οι ορμές του έχουν ξυπνήσει και η γυναίκα του είναι ακόμα εκείνη με την οποία νιώθει τελείως άνετα σε αυτόν τον τομέα. Αν παρατηρήσετε μία αλλαγή στη διάθεσή του για σεξ, ίσως να πρέπει να ανησυχήσετε. Όταν η εξωσυζυγική του σχέση σταθεροποιηθεί, ίσως να αρχίσει να απομακρύνεται ξανά».   

Αλήθεια 5
Οι εξωσυζυγικές σχέσεις των γυναικών είναι το ίδιο συχνές με των ανδρών αλλά πολύ πιο σοβαρές.
Έρευνα του πανεπιστημίου της Ιντιάνα έδειξε πως οι γυναίκες απατούν για συναισθηματική ικανοποίηση. Επενδύουν συναισθηματικά σε ένα άλλο άτομο για να βρουν ότι δεν μπορεί να τους δώσει πια ο άνδρας τους.
Οι ερευνητές συμπληρώνουν επίσης ότι η απιστία στο διαδίκτυο -χωρίς καμία σωματική επαφή- είναι το πιο καταστροφικό είδος απιστίας.

Αλήθεια 6
Οι εξωσυζυγικές σχέσεις μπορεί να οδηγήσουν σε γάμο.
Αν τελικά το αντρόγυνο χωρίσει λόγω της απιστίας του άνδρα, η εξωσυζυγική σχέση οδηγείται σε γάμο. Σκοπός των περισσότερων γυναικών που μπαίνουν ανάμεσα στο ζευγάρι είναι να «κλέψουν ολοκληρωτικά» τον άντρα από τη νόμιμη σύζυγο, είναι επίσης αυτές που πιέζουν τον άντρα να χωρίσει χωρίς ο ίδιος να το θέλει πραγματικά.

Αλήθεια 7
Οι άντρες σώζουν τους γάμους τους.
Η οικογενειακή σύμβουλος Σούζαν Μάντελ λέει: «Όταν οι άντρες έχουν πρόβλημα με τις γυναίκες τους και δεν ξέρουν πώς να το διορθώσουν βγαίνουν έξω για να καλύψουν τις τρύπες και να εκτονωθούν από τα συζυγικά βάρη. Τι καλύτερο λοιπόν από μια άλλη ύπαρξη που θα τον κάνει να ξεχνάει όσα συμβαίνουν σπίτι του; Έτσι, έχοντας τη λανθασμένη άποψη ότι κάποια άλλη γυναίκα θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τα θέματα του γάμου τους, συνεχίζουν τη ζωή μαζί με τη γυναίκα -και την ερωμένη τους- χωρίς να αντιμετωπίζουν τα αληθινά προβλήματα του γάμου τους.

Editor: Κατερίνα Παπαθανασίου

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!Τοπικά Νέα & Ειδήσεις

   Τρικαλα Ενημέρωση